Mens heeft zon echt nodig

Als het einde van de winter in zicht is, hunkeren we massaal naar de zon

Weerstand | Lifestyle

Marjolein Schurink
WhatsApp je vraag

Hoe komt het toch dat de zon ons humeur aanzienlijk verbetert?

Dat heeft alles te maken met de invloed van de zon op je hormoonstelsel. Zonlicht zorgt voor de aanmaak van endorfine, ook wel het gelukshormoon genoemd. Endorfine stimuleert de schildklier en de pijnappelklier, waardoor je meer energie krijgt en meer ontspannen bent.

Tevens zorgt zonlicht, door de aanmaak van witte bloedlichaampjes, ervoor dat het immuunsysteem sterker wordt. Deze witte bloedlichaampjes beschermen het lichaam tegen virussen en bacteriën. Dit is een reden waarom we in de zomer minder vaak verkouden zijn dan in de winter.

Ook bij huidaandoeningen heeft de zon een helende werking. Het zonlicht (de ultraviolette stralen) onderdrukt de afweer in de huid zelf, waardoor bijvoorbeeld eczeem – wat door een overactief afweersysteem wordt veroorzaakt – minder wordt. Met lichttherapie wordt de huid alleen blootgesteld aan een specifieke dosis uv-licht zodat de huid niet verbrandt.

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 22-06-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang maandelijks handige tips en weetjes over gezondheid en lifestyle.

Schrijf je nu in >