Mens heeft zon echt nodig

Als het einde van de winter in zicht is, hunkeren we massaal naar de zon

Weerstand | Lifestyle

Marjolein Schurink
WhatsApp je vraag

Hoe komt het toch dat de zon ons humeur aanzienlijk verbetert?

Dat heeft alles te maken met de invloed van de zon op je hormoonstelsel. Zonlicht zorgt voor de aanmaak van endorfine, ook wel het gelukshormoon genoemd. Endorfine stimuleert de schildklier en de pijnappelklier, waardoor je meer energie krijgt en meer ontspannen bent.

Tevens zorgt zonlicht, door de aanmaak van witte bloedlichaampjes, ervoor dat het immuunsysteem sterker wordt. Deze witte bloedlichaampjes beschermen het lichaam tegen virussen en bacteriën. Dit is een reden waarom we in de zomer minder vaak verkouden zijn dan in de winter.

Ook bij huidaandoeningen heeft de zon een helende werking. Het zonlicht (de ultraviolette stralen) onderdrukt de afweer in de huid zelf, waardoor bijvoorbeeld eczeem – wat door een overactief afweersysteem wordt veroorzaakt – minder wordt. Met lichttherapie wordt de huid alleen blootgesteld aan een specifieke dosis uv-licht zodat de huid niet verbrandt.

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 22-06-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >