Helpt seks om prostaatklachten te voorkomen?

5 tips om je prostaat gezond te houden

Prostaat

barbara Kuiper

Barbara Kuiper
WhatsApp je vraag

Prostaatklachten is een ouderdomskwaal, 50 tot 70% van de mannen krijgt het. Er is al veel onderzoek gedaan naar het voorkomen van prostaatklachten en uit deze onderzoeken is gebleken dat seks prostaatklachten kan helpen voorkomen. Maar dat is nog niet definitief bewezen. Aan de onderzoeken die uitgevoerd zijn, zitten nog wat haken en ogen.

Tips om de prostaat gezond te houden

Natuurlijk zijn er nog genoeg andere adviezen die je prostaat helpen gezond te blijven. We hebben vijf makkelijk toepasbare tips voor je op een rijtje gezet.

1. Ga naar buiten

Na de intro zal bij het kopje 'bewegen' ongetwijfeld seks in je opkomen. En natuurlijk hoort dat ook hierbij, het kan ook zeker geen kwaad. Maar het is nog niet definitief bewezen dat het prostaatklachten helpt te voorkomen. Bewegen helpt in ieder geval om gezond te blijven en ook om je prostaat gezond te houden. Ga elke avond na het eten een wandeling maken of trek je hardloopschoenen weer eens uit de kast. Trek er vooral op uit, want buiten zijn is ook goed voor je prostaat. Brits onderzoek wijst uit dat daglicht bescherming biedt tegen prostaatkanker.

2. 1 ons groente en 2 stuks fruit

Broccoli, tomaten, vette vis en fruit. Gezonde voeding is belangrijk voor je prostaat. Er wordt in onderzoeken verband gelegd tussen de antioxidanten in fruit en een kleinere kans op prostaatklachten. De omega 3-vetzuren zorgen ervoor dat je goede vetten binnen krijgt. En de stof lycopeen, die de tomaten een rode kleur geeft, schijnt positief te zijn voor het behoud van een gezonde prostaat.

3. Go nuts

In noten zit selenium, het mineraal dat een beschermende werking heeft voor de prostaat. Volgens sommige onderzokers komt het mineraal te weinig voor in de Europese teeltgronden. Door onder andere paranoten en walnoten te eten, kun je een tekort voorkomen.

4. Niet overdrijven

Zink is goed voor de prostaat. Maar te veel zink schijnt minder gunstig te zijn. Overdrijf daarom niet. Gezonde en gevarieerde voeding zorgt vaak al voor de juiste hoeveelheid zink. Het mineraal komt onder andere voor in noten, zaden, vis-, schaal- en schelpdieren.

5. Elke dag rode wijn

Hoe fijn is dit: uit onderzoek blijkt dat mannen die één glas rode wijn per dag drinken, hun prostaat een goede dienst bewijzen! Stoffen in de wijn hebben een gunstige werking op de conditie van de prostaat. Heb je in ieder geval een excuus als iemand vindt dat je te veel drinkt.

Kortom: voorkomen is beter dan genezen. Een gezond leven helpt je de prostaat in goede conditie te houden. Hetzij door seks, hetzij door een glas rode wijn met een hand noten erbij.

Laatste wijziging op deze pagina: 05-03-2019

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >