Goede voornemens; afvallen in de overgang

Zo lukt het wel!

Hetty Crèvecoeur
WhatsApp je vraag

Valkuilen bij afvallen

Laten we beginnen met de twee belangrijkste valkuilen als het gaat om goede voornemens:

  1. geen duidelijk doel hebben;
  2. geen plan hebben.

Vaak zeg je tegen jezelf en iedereen om je heen: "ik ga afvallen in januari", of "in januari ga ik weer gezond leven". Maar dat is erg vaag en onduidelijk, waardoor je er alle kanten mee op kunt. Want: hoe ga je afvallen in januari? Wat is een gezond leven? En zo kun je nog meer vragen stellen bij deze twee uitspraken.

Tips om je valkuilen te tackelen

  1. Maak het concreet;
  2. maak een realistisch plan om je doel te behalen.

Bepaal hoeveel je wilt afvallen en in welk tijdsbestek. Stel jezelf een duidelijk doel, maar wees wel realistisch. Bijvoorbeeld: vanaf januari val ik elke week een ½ kilo af, of: in maart wil ik 5 kilo kwijt zijn. Vervolgens bepaal je welke aanpak je gaat volgen, maar zorg ook hierbij dat het realistisch is. Dus geen crashdieet en niet ineens elke dag sporten, want dat houdt bijna niemand vol. Maar kies er bijvoorbeeld voor om voortaan overal de trap te nemen, om elke dag een half uurtje te wandelen, om 2 à 3 keer in de week een korte krachttraining te doen of breng een verandering aan in je eetpatroon.

Samen door de Overgang

Wil je meer (voedings)tips, weetjes en adviezen die je zélf kunt toepassen tijdens de overgang? Schrijf je dan in voor de maandelijkse Samen door de Overgang nieuwsbrief.

Schrijf je nu in

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 22-06-2020

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

In de overgang? Ontvang maandelijks e-mails met tips van Ellen.

tip

In de overgang? Ontvang maandelijks gratis tips.

Inschrijven >>