Goede voornemens; afvallen in de overgang

Zo lukt het wel!

Lifestyle | Overgang

Hetty Crèvecoeur
WhatsApp je vraag

Valkuilen bij afvallen

Laten we beginnen met de twee belangrijkste valkuilen als het gaat om goede voornemens:

  1. geen duidelijk doel hebben;
  2. geen plan hebben.

Vaak zeg je tegen jezelf en iedereen om je heen: "ik ga afvallen in januari", of "in januari ga ik weer gezond leven". Maar dat is erg vaag en onduidelijk, waardoor je er alle kanten mee op kunt. Want: hoe ga je afvallen in januari? Wat is een gezond leven? En zo kun je nog meer vragen stellen bij deze twee uitspraken.

Tips om je valkuilen te tackelen

  1. Maak het concreet;
  2. maak een realistisch plan om je doel te behalen.

Bepaal hoeveel je wilt afvallen en in welk tijdsbestek. Stel jezelf een duidelijk doel, maar wees wel realistisch. Bijvoorbeeld: vanaf januari val ik elke week een ½ kilo af, of: in maart wil ik 5 kilo kwijt zijn. Vervolgens bepaal je welke aanpak je gaat volgen, maar zorg ook hierbij dat het realistisch is. Dus geen crashdieet en niet ineens elke dag sporten, want dat houdt bijna niemand vol. Maar kies er bijvoorbeeld voor om voortaan overal de trap te nemen, om elke dag een half uurtje te wandelen, om 2 à 3 keer in de week een korte krachttraining te doen of breng een verandering aan in je eetpatroon.

A.Vogel Contour Overgang Challenge

Om jouw ideale gewicht te bereiken, is naast beweging voeding ook een belangrijke noemer. Hoe ziet je eetpatroon er nu uit en wat kun je veranderen om het gezonder te maken? Vragen die soms lastig te beantwoorden zijn. En helemaal in de overgang, omdat je hormoonhuishouding dan verandert waardoor het vaak lastig is om op gewicht te blijven en de vetverdeling over het lichaam kan veranderen.

Om het je gemakkelijk te maken en als extra steuntje in de rug start maandag 6 januari 2020 de A.Vogel Contour Overgang Challenge - bereik je ideale gewicht met A.Vogel! Samen met vrouwen in de overgang gaan we de strijd tegen de kilo's aan. We hebben een compleet maandmenu met heerlijke, gezonde én overgangsproof recepten voor je ontwikkeld. De menu's bevatten alle ingrediënten die je nodig hebt om je hormoonhuishouding optimaal te ondersteunen en die je helpen om op je ideale gewicht te komen of te blijven in de overgang. Zo gaat het je zeker lukken.

Vraag nu je gratis magazine met alle recepten en tips aan en zet hem op!

Samen door de Overgang

Wil je meer (voedings)tips, weetjes en adviezen die je zélf kunt toepassen tijdens de overgang? Schrijf je dan in voor de maandelijkse Samen door de Overgang nieuwsbrief.

Schrijf je nu in

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 18-12-2019

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

In de overgang? Ontvang maandelijks e-mails met tips van Ellen.

tip

In de overgang? Ontvang maandelijks gratis tips.

Inschrijven >>