De 5 gekste dingen die mensen doen om griep te bestrijden

Van stomen tot pyjamadagen

Weerstand

Thomas Bakker

Thomas Bakker
WhatsApp je vraag

Wat doen mensen voor gekke dingen tegen de griep?

1. Met je hoofd boven een bak water hangen: stomen

Een afwasteiltje of een grote kom vullen met lekker heet water (pas op dat het niet te heet is, want verbranding ligt op de loer) en er met je neus boven gaan hangen. Een goede grote handdoek eroverheen, zodat de dampen die van het water afkomen maar één kant op kunnen: je neus in. Je hebt het vast wel eens gedaan. Niet een alledaagse gewoonte natuurlijk. Maar wel wanneer je neus verstopt zit en je op zoek bent naar een remedie voor wat meer lucht en minder benauwdheid.

2. Liters sinaasappelsap

Het is voor veel mensen best moelijk, maar als we eenmaal ziek zijn kunnen we het wel hè? Voldoende fruit eten. Eigenlijk moeten we twee stuks fruit eten op een dag. En we weten dat ook wel, maar doen we het ook altijd? Eenmaal ziek, of wanneer we voelen dat onze weerstand iets extra's kan gebruiken, worden we er ineens aan herinnerd dat het toch wel verstandig zou zijn om dat stukje fruit eens te verorberen. Of een glaasje verse jus misschien. Lekker fruit eten is geen slechte gewoonte. Houd dat vast!

3. Hele dagen in pyjama of een joggingbroek rondlopen

Als we ziek zijn is niets zo prettig als een comfortabele outfit. Je ligt de hele dag in bed, of op de bank en moet voldoende rust houden. Je lichaam rust gunnen is belangrijk voor je herstel van de griep. En tja, in bed heb je nou eenmaal geen baljurk aan. Dat ligt toch net even wat minder comfortabel. Dus als je ziek bent, loop je misschien wel een week lang in  pyjama's en doe je de deur open voor de pakketbezorger met een vogelnest op je hoofd. Wat maakt het ook uit. Over een tijdje ben jij weer helemaal de oude en doe je je mooiste pak weer aan.

4. Soep eten tot je geen soep meer kunt zien

Liters bouillon, een pan verse kippensoep of een tomatensoepje uit zak. Het maakt allemaal niet uit. Een soepje is fijn voor de eerste trek als je griep hebt. Vaak kun je niet veel eten verdragen of heb je gewoonweg geen zin in eten. Wel voelen we ons daardoor dan vaak wat flauw. Om toch iets hartigs binnen te krijgen is een bouillon of soep dan bijvoorbeeld wel fijn. Het is zoutig en het bevat veel vocht. Twee dingen waar je vaak wel behoefte aan hebt als je ziek bent.

5. Gorgelen met zout water: jakkes!

En over zout gesproken. Zout kan best van pas komen als je ziek bent. In een zoutoplossing als neusspray bijvoorbeeld, maar ook om mee te gorgelen. Je kunt een schepje zout in een glas warm water oplossen om hier vervolgens een slok van in je mond te nemen. Dat is niet lekker. Je hoeft het ook niet door te slikken. Maar je kunt er wel even mee gorgelen. Dat kan namelijk helpen bij keelpijn.

Hoelang gaat de griep duren?

De ergste griepsymptomen duren meestal wel ruim een week. Daarna kan het nog enkele weken duren voor je je weer helemaal de oude voelt. Goed voor jezelf zorgen en rust nemen draagt bij aan een goed herstel.

Wat is het gekste wat jij doet om zo snel mogelijk van de griep af te komen?

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 24-12-2019

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

Ontvang 7 dagen gratis e-mails met tips van griepcoach Jacoline

tip

Ontvang gratis grieptips van griepcoach Jacoline

Inschrijven >>