Samen door de Overgang

Eerste hulp bij wallen

7 tips die je wallen vervagen

Lifestyle | Overgang

barbara Kuiper

Barbara Kuiper
WhatsApp je vraag

Sommigen hebben van nature al meer last van donkere kringen onder de ogen, anderen kunnen over het algemeen al niet goed slapen en bij sommigen komt het echt door de opvliegers. Wat de reden ook is waardoor wallen onder je ogen zichtbaar worden, er zijn gewone huis-tuin-en-keukenmiddeltjes om ze te vervagen. Ook als je er al jaren last van hebt! Wij hebben 7 tips voor je op een rij gezet en onderverdeelt in: korte termijn en lange termijn. Tot slot hebben we nog een finishing touch voor je klaar staan.

Eerste hulp bij wallen - korte termijn

  1. Theelepels in de diepvries

Zorg dat je altijd twee theelepels in de diepvries hebt liggen, zodat je ze na een slechte nacht gelijk op je ogen kunt leggen. De lepels moeten minimaal 15 minuten in de vriezer hebben gelegen. Let op: doe wel een stukje keukenrol tussen de huid en de koude lepel! Door de kou krimpen de rimpels en zie je er gelijk een stuk frisser en fruitiger uit.

2. Koud washandje

Houd 's ochtends een koud washandje tegen je wallen aan. Op deze manier trekken de bloedvaten samen, waardoor het vocht langzaam wordt afgevoerd.

3. Sap van aardappelen

Wist je dat naast komkommers en theezakjes, aardappelen goed zijn tegen wallen? Ideaal, want meestal heb je die gewoon in de kelderkast liggen. Het enige wat je moet doen, is de aardappel voor gebruik in de koelkast leggen zodat die lekker gekoeld is. En dan hoef je allen nog maar te schillen en raspen om vervolgens het sap met een wattenschijfje op je wallen aan te brengen. Leg tot slot het watje 10 minuten op gesloten ogen.

Eerste hulp bij wallen - lange termijn

1. Slaap op je rug

Ben jij een zij- of buikslaper? Daar moet verandering in komen! Doorat je vaak op je zij of buik slaapt, heb je meer kans om wakker te worden met wallen. Probeer daarom jezelf aan te leren om vaker op je rug te slapen. Natuurlijk duurt het even voordat je lichaam hieraan gewend is, maar het is zeker de moeite waard.

2. Hoger kussen

Door met je hoofd op een hoger kussen te liggen houd je minder vocht onder je ogen vast dan wanneer je op een platter kussen ligt. Op deze manier zijn er minder dikke wallen onder je ogen zichtbaar. Het enige wat je misschien moet doen is even naar de winkel voor een nieuw kussen!

3. Drink voldoende water

Vaak ontstaan wallen doordat door hoge zoutconcentraties in je gezicht, vocht wordt vastgehouden. Het teveel aan zout kun je terugdringen door voldoende water te drinken. Tip: zorg dat je altijd een flesje water bij je hebt en dat die leeg is als je thuis komt.

4. Smeer oogcrème/-serum

De huid rondom je ogen is erg dun en daarom is het belangrijk dat je deze goed verzorgt. Dus naast elke avond je make-up eraf halen en je ogen voorzichtig droogdeppen na bijvoorbeeld douchen, is het goed om een hydraterende crème speciaal voor ogen aan te brengen.

Eerste hulp bij wallen - finishing touch

Helpen bovenstaande punten wel wat, maar zijn jouw wallen hardnekkig en blijf je donkere kringen onder je ogen zien? Pak dan de camouflage crème/concealer om de resterende schade te beperken. Zorg dat je concealer lichter van kleur is dan je foundation. Dit om een mooi resultaat te krijgen en alsnog goed voor de dag te komen.

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 23-01-2018

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >