5 tips om Blue Monday de baas te zijn

Voorkom de Blue Monday blues

Lifestyle | Lekker in je vel!

barbara Kuiper

Barbara Kuiper
WhatsApp je vraag

Januari is de start van een nieuw jaar. Een jaar waarin alles nog mogelijk is en nieuwe kansen zich voordoen. Velen zien het ook als een nieuwe, frisse start. Maar januari wordt vaak ook gezien als de meest deprimerende maand. Zonde! Met deze vijf tips zorg je ervoor dat je die frisse blik op een nieuw jaar vasthoudt.

1. Ontwikkel een ochtendroutine die bij jou past

Ben je van de uitgebreide en rustige ontbijtjes? Kijk dan hoe lang je nodig hebt en stem daar je ochtend op af. Wil je liever zo lang mogelijk blijven liggen? Maak dan de avond van tevoren je breakfast to go klaar. Het belangrijkste is: bepaal welke ochtendroutine voor jou werkt. Experimenteer hiermee totdat het goed voelt, zodat je elke dag een frisse en vooral goede start hebt.

2. Kleine geluksmomentjes elke dag weer

Wat geeft jou energie? Lekker terugtrekken op de bank met een goed boek, een wandeling met collega's in de lunchpauze of lekkere maaltijden bereiden. Bedenk wat jouw geluksmomentjes op een dag (kunnen) zijn en plan die momentjes van energie op elke dag in.

3. Vakantie voorpret

Ga alvast op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming. De voorpret is bijna net zo leuk als de vakantie zelf! Met iets in het vooruitzicht lijkt de maand januari niet eens zo erg meer.

4. Plan extra veel leuke dingen

Plan leuke uitjes met familie, vrienden of jezelf. Waarschijnlijk heb je veel al gezien in de decembermaand, maar dat hoeft niet te betekenen dat er een stop zit op gezelligheid in januari. Door leuke dingen te ondernemen met familie en vrienden, voel je je juist vrolijker!

5. Ga ervoor!

Wat wil jij dit jaar bereiken op zakelijk en/of privé vlak? Stel jezelf wat doelen en vertaal die door naar behapbare, kleine subdoelen. Heb je een subdoel behaald? Beloon jezelf met een tijdschrift, nieuwe kleding of iets anders wat je graag wilt hebben. Zo blijft het realistisch en motiverend. En nog belangrijker: zo houd je het beter vol!

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 24-12-2019

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >