Blog 7: opvliegen

Lekker in je vel! | Overgang | Overgangsklachten

Gast Blogger
WhatsApp je vraag

Hét onderwerp van moppen over de overgang. Grappige plaatjes van vrouwen met rode hoofden met een wanhopige blik... En het heeft ook iets komisch. Ik zie mezelf als tiener nog schaterlachend dubbelklappen als ik als mijn moeder met een rood hoofd weer de koelkast in zag duiken. De genadeloosheid van de jeugd. Maar daarvoor werd ik tijdens mijn eigen overgang onverbiddelijk gestraft.

Ik weet nu: opvliegers zijn niet om te lachen. Ze kunnen invloed hebben op je energie en je slaap en op je sociale leven. Zo zat ik zelf een poosje geleden in een afspraak met jonge man in een pak. Midden in ons gesprek over cijfers en contracten, voel ik een opvlieger opkomen. Langzaam verspreidt hij zich omhoog langs mijn hals. Even later loopt er een druppeltje als een traan langs mijn wang naar beneden.

Voor mij zie ik de jonge man met een blik van afgrijzen kijken hoe het druppeltje op de tafel valt. Hij kijkt mij een beetje beschuldigend aan…

Ik leg hem nog uit dat het een opvlieger is en dat het zo weer voorbij is, maar de schrik zit er in en het gesprek is niet lang daarna afgelopen. Van de jonge man heb ik nooit meer iets gehoord.

Sinds die dag loop ik met waaiers. Handwaaiers in allerlei soorten en maten. In elke tasje een. Voor de vlieger die onverwacht voorbij komt. Want wapperen helpt!

Eveline Bakker

Eveline Bakker, 51 jaar, moeder, dogwalker, coach en ondernemer, maar vooral oprichter van Vuurvrouw.

Lees ook de andere blogs van Eveline!

Overgangsblog 4: Ongewenste haargroei

Overgangsblog 3 van Eveline Bakker: Zingend door mijn leven

Overgangsblog 2: De overgang kwam onverwacht.

Blog 1 van Eveline Bakker: Vuurvrouw, mijn verhaal

Meer lezen over de overgang

 

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 20-06-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

In de overgang? Ontvang maandelijks e-mails met tips van Ellen.

tip

In de overgang? Ontvang maandelijks gratis tips.

Inschrijven >>