Houd alle ballen in de lucht

Tips om je leven gemakkelijker te maken

Overgang

barbara Kuiper

Barbara Kuiper
WhatsApp je vraag

Relaxter leven, wie wil dat niet? Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe zorg je voor zo'n ontspannen leven? Het betekent echt niet dat je van de één op de andere dag alles uit je handen moet laten vallen. Maar soms kan alles net even iets simpeler waardoor je meer lucht krijgt en gemakkelijker al die ballen in de lucht kunt houden.

Tips om je leven gemakkelijker te maken

1. Het magische woord: nee

Vaak willen we alles kunnen en doen. Nee zeggen is vaak lastig en voelt als een soort falen. Maar wist je dat juist door nee te zeggen, je jezelf krachtiger maakt. Daarmee toon je aan wat belangrijk voor jou is en wat minder. En ook wat je op dat moment wel kunt en wat niet. Familie, vrienden en collega's kunnen hierdoor makkelijker en beter rekening met je houden.

2. Stop met multi-tasken

De één is van mening dat we makkelijk kunnen multi-tasken, de ander denkt dat alleen vrouwen dit kunnen en nog een ander vindt dat we dit helemaal niet kunnen. Heb jij het gevoel dat je minder ballen tegelijk in de lucht kunt houden? Zorg dan dat je niet meer aan multi-tasken doet. Ga je to do-lijstje punt voor punt af. Blijf bij één taak en als je die af hebt, ga dan pas door naar het volgende punt op je lijstje. Door je te focussen op één taak ben je vaak sneller klaar, dan dat je alles tegelijk wilt doen.

3. Voorbereiden

Ga je morgen op pad, moet je werken of heb je andere klussen? Zorg dan dat je de avond van te voren je ontbijt, lunch en als het kan avondmaaltijd klaar hebt staan. Schil bijvoorbeeld alvast de aardappelen en maak de groenten alvast klaar zodat je het 's avonds alleen nog hoeft op te zetten. Het geeft meer rust wanneer je als je opstaat niet meer hoeft te bedenken wat je die dag wilt eten. Daarnaast is het aan te raden om grotere porties van het avondeten te maken. Op die manier heb je voor een andere dag al het avondeten klaar of je kunt het meenemen als lunch.

4. Pak je telefoon op vaste tijden

Hoe vaak grijp jij naar je telefoon op een dag? Even op social media kijken of kijken of iemand gereageerd heeft op een berichtje. Niet doen! Hierdoor ben je afgeleid van de taken waar je mee bezig was. Het kost veel meer tijd om die taken daarna weer op te starten. Daarnaast raak je alleen maar meer gestrest, omdat je wilt zien of iemand ergens op reageert. Spreek met jezelf vaste tijden af waarop je je telefoon mag pakken.

5. Doe wat je leuk vindt

Had jij 20 jaar geleden bedacht dat je zou doen wat je nu doet? En bevalt het wat je nu doet of heb je nog een paar wensen op de plank liggen? Blijf goed stil staan bij wat je doet en bij wat je graag wilt doen en zorg dat je doet wat je leuk vindt. Hierdoor is het makkelijker vol te houden en is je leven veel zinvoller.

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 23-01-2018

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

In de overgang? Ontvang maandelijks e-mails met tips van Ellen.

tip

In de overgang? Ontvang maandelijks gratis tips.

Inschrijven >>