Op onze blog lees je regelmatig over de overgang. We geven je graag tips and tricks om deze periode zo goed mogelijk door te komen. Vandaag een compleet dagmenu, speciaal geschikt voor vrouwen in de overgang. Dus lees snel verder en smul van deze heerlijke en gezonde recepten!
Eiwitten worden overal in het lichaam gebruikt als bouwstof. Het huid en het bindweefsel bevatten eiwitten, maar ook bepaalde neurotransmitters zoals serotonine en dopamine hebben als grondstof een eiwit. En dit zijn de ‘feel good’ stofjes die je in de overgang goed kunt gebruiken. Daarnaast geven eiwitten een verzadigd gevoel en stabiliseren ze de bloedsuikerspiegel. Met een stabiele bloedsuikerspiegel heb je minder kans op stemmingswisselingen en snaaitrek later op de dag. Kom maar op met die eiwitten dus!
Meng de Griekse yoghurt met de hüttenkäse en de honing. Garneer met de aardbeien en walnoten.
1 banaan
Bieten bevatten stoffen die de lever kunnen ondersteunen en juist de lever is in de overgang extra druk om bepaalde hormonen op te bouwen en af te breken. Daarnaast bevatten bietjes stoffen waar de huid blij van wordt. Makreel bevatten op zijn beurt weer goede vetten die van belang zijn voor de hormoonhuishouding.
Snijd de rode ui en de makreelfilet in stukjes en meng dit met de geraspte bietjes. Besprenkel het geheel met olijfolie en tuinkers.
1 glas gemengd groentesap of wortelsap
In de overgang kun je door de wisselende hormoonhuishouding last hebben van flinke trek in ongezonde dingen. Helemaal niet erg natuurlijk als je daar af en toe aan toe geeft. Maar dit recept laat zien dat ‘snacken’ ook heel gezond kan zijn. Zo bevat koolraap maar weinig koolhydraten en zitten de radijsjes bomvol actieve stoffen die net als bietjes de lever en daarmee de hormoonhuishouding ondersteunen. De notenburgertjes geven je een verzadigd gevoel en bevatten goede vetten uit de walnoten.
Breng water aan de kook. Schil de koolraap en snijd deze in frietjes. Kook de koolraapfrietjes in 10 minuten beetgaar. Laat uitlekken en dep goed droog. Doe roomboter of kokosolie in de pan en bak de frietjes in 5 minuten krokant.
Laat de erwtjes ontdooien. Meng alle ingrediënten met een staafmixer of blender tot een homogene massa. Doe in een kom en laat 10 minuten in de koelkast staan. Maak dan van het mengsel 3 kleine burgertjes en bak die in roomboter of kokosolie in ongeveer 10 minuten goudbruin.
Was de radijsjes, verwijder het loof en snijd de radijsjes in kleine stukjes. Meng in een kommetje, de olijfolie, citroenrasp, Herbamare en honing. Snijd de muntblaadjes fijn en voeg deze toe. Overgiet de radijsjes met de dressing.
Bon appetit! En wil je meer leuke recept ideeën? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Eet je gezond
Laatste wijziging op deze pagina: 24-06-2021
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten