De decembermaand staat altijd garant voor gezelligheid. Overal lichtjes, winterse temperaturen en een hoop feestjes en recepties. Als je niet oppast zou je in korte tijd helemaal dichtgroeien van alle lekkere hapjes. Het is verleidelijk om je helemaal te laten gaan, immers het nieuwe jaar staat voor de deur en zonder goede voornemens is het ook zo saai. Maar dat is helemaal niet nodig. Ook in deze feestelijke maand is het heel makkelijk te kiezen voor licht en gezond eten. Zo behoud je je energie en kan je fris en opgewekt het nieuwe jaar in. Hieronder heb ik mijn favoriete gerechten gekozen die samen perfect passen in een heerlijk feestelijk decembermenu. Lekker met vis en pastinaak en nog veel meer heerlijkheden. Licht verteerbaar en makkelijk te maken!
Een frisse start
Benodigdheden voor 4 personen
Bereiding
Ontdoe de makreel van zijn velletje, doe alle ingrediënten in een maatbeker en maak met de staafmixer tot een romige mousse. Verdeel de makreelmousse over de amuselepels en garneer met wat verse tijm.
Lekker licht en gezond!
Benodigdheden voor 4 personen
Bereiding
Schil de pastinaken en kook ze in ruim water in circa 10 minuten beetgaar. Was ondertussen de andijvie en snijd deze in kleine reepjes. Giet de pastinaken af. Voeg de andijvie, boter, peper en zout toe en maak fijn met een staafmixer of blender. Bak ondertussen in een koekenpan de kabeljauw en leg deze op de pastinaakpuree. Smelt de blauwe kaas in de koekenpan en giet deze als laatste over de vis heen
Hier maak je vrienden mee!
Benodigdheden voor 6 taartjes
Voor de bodem:
Voor de vulling:
Voor het ijs:
Bereiding
Doe de pecannoten, 8 dadels en het snufje zout in een keukenmachine en maal goed fijn. Kneed het mengsel met de hand nog even goed door. Maak 6 kleine balletjes en verdeel deze over de vormpjes. Druk de balletjes uit, zodat de vormpjes helemaal goed bekleed zijn. Zet in de koelkast. Meng ondertussen de ingrediënten voor de vulling met een staafmixer. Vul de taartjes met het mengsel en zet een paar uur in de koelkast om op te stijven. Maak vlak voor het opdienen het cranberry ijs, door de bevroren cranberry's met de kokosroom en de honing te pureren met de staafmixer. Serveer het ijs bij de taartjes en garneer met losse cranberry's.
Bambu is een 100% natuurlijke koffievervanger die geen cafeïne bevat. Een kopje Bambu is snel gemaakt: los een koffielepel Bambu op in heet water of in een combinatie van hete melk (1/3) en heet water (2/3). Roer goed en geniet van je heerlijk kopje Bambu.
Met A.Vogel Bambu kunt u nog veel meer maken dan alleen lekkere koffie. We hebben een boekje gemaakt met de heerlijkste gezonde recepten! Klik hier om het RECEPTENBOEKJE te downloaden!
Laatste wijziging op deze pagina: 22-06-2021
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten