Eén van de mooiste inzichten van Alfred Vogel, oprichter van het merk, is toch wel: liefde is de grootste kracht in het universum. Alles groeit door liefde: je hart, planten, kinderen. Begin bij liefde voor jezelf en je lichaam en breidt dit uit naar je leefomgeving, je familie, vrienden, collega's en zelfs vreemden op straat. Als je met de ogen van liefde kijkt is er zoveel meer moois te zien. En daar zijn we het roerend mee eens. HIeronder vijf bewijzen van de kracht van liefde.
Ons lichaam maakt endorfine aan als we ons geliefd voelen. Dit is een stofje dat ons geluksgevoel versterkt en ons een blij gevoel geeft. Bovendien is het goed voor de weerstand en heeft het een helende werking.
Mensen zijn groepsdieren, ze hebben het gezelschap, de warmte en liefde van anderen nodig. Krijgen we dit niet, dan kunnen we zelfs depressief raken. Liefde maakt namelijk een stofje genaamd fenylethylamine aan. Heb je een tekort aan dit stofje, dan kun je je down voelen.
Het zou zelfs tot de dood kunnen leiden als baby's in hun jonge jaren niet aangeraakt, vastgepakt en geknuffeld worden. Het is essentieel voor hun ontwikkeling. Verschillende onderzoeken tonen dit aan. Ook blijkt uit oude statistieken dat rond de jaren '50 veel meer kinderen aan mazelen stierven in weeshuizen. Ondanks dat de kinderen goed werden verzorgd door kundige verpleegsters. Het verschil? Deze verpleegsters mochten de kinderen niet aanraken, vasthouden of met ze spelen uit angst voor besmetting.
Door liefde voelt men pijn minder heftig, dat ontdekten wetenschappers die onderzoek deden naar pijnbeleving. Pijn werd namelijk minder heftig ervaren als de proefpersoon naar zijn of haar partner keek.
Tijdens het onderzoek werd er een elektrode aan de hand van de proefpersonen geplakt en werd de hersenactiviteit met een scan gevolgd. Deze elektrode veranderde constant van temperatuur: van dragelijk warm tot pijnlijk heet. Ondertussen moesten de proefpersonen verschillende taken verrichten. De taak waarbij de proefpersonen de minste pijn ervaarden was bij het kijken naar foto's van hun partner. Ook de hersenscan liet zien dat de beloningsgebieden in de hersenen werden aangespoord. Hierdoor werd het pijnsignaal afgezwakt.
Tijdens een onderzoek werd de proefpersonen gevraagd te denken aan een moment waarop ze heel boos waren. Door de situatie weer voor de geest te halen, gebeurde er van alles in het lichaam. Het hartritme werd minder stabiel en het immuunsysteem kreeg een tik. Dit negatieve effect bleek wel zes uur aan te houden. Tenzij de proefpersonen werd gevraagd om te denken aan liefde. Daarna stabiliseerde het lichaam zich binnen enkele minuten weer.
Laatste wijziging op deze pagina: 07-08-2020
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten