Hoera de feestdagen komen er weer aan. Vol gezelligheid, twinkelende lichtjes en….veeeeel eten. Heel veel eten. Ben jij iemand die zich niet kan inhouden tijdens de feestdagen? En wil je het deze kerst een keer gezond aanpakken? Dan serveren wij hier de oplossing: een gezond driegangendiner waar je de hele familie blij mee maakt.
Deze soep is bijzonder en vol van smaak door de pompoen en rijk aan bètacaroteen. Maar het lekkerste van dit alles? De soep uitlepelen met een ciabattabroodje met geitenkaas... Aan tafel!
Ingrediënten (4 personen)
Bereiding
Halveer de knoflookbollen, besmeer ze met olijfolie, leg ze samen met de cherrytomaatjes op een stukje bakpapier en laat ze 10 tot 15 minuten ‘poffen’ in een oven op 220ºC. Maak de pompoen schoon door hem even goed met water te boenen. Snijd de pompoen daarna in parten, verwijder de pitten en slierten. Vervolgens snijd je het vruchtvlees in blokjes. Houd een klein handje pompoen achter ter garnering. Snipper de ui fijn en fruit deze in een grote (soep)pan aan. Voeg de pompoen toe en bak deze op middelmatig vuur enkele minuten lekker mee. Als de pompoen beetgaar is, afblussen met de bouillon en verhitten tot net onder het kookpunt. Met de staafmixer pureer je de soep glad. Besmeer plakjes ciabatta brood met de geitenkaas, besprenkel met blaadjes verse tijm en bak ze kort af in de oven. Druk de knoflookteentjes uit de gepofte knoflookbollen. Garneer de soep met stukjes knoflook, gepofte cherrytomaatjes, fijngesneden peterselie en pompoen.
Zalm is de hoofdrolspeler in dit gerecht. Zijn tegenspeler de groene asperge. Een heel gezonde groente. Want: zeer rijk aan vitamine A, C en de mineralen ijzer, zwavel en magnesium. Bon appétit!
Ingrediënten (4 personen)
Bereiding
Verwarm de oven op 220ºC. Leg de garnalen en zalm (met het vel naar boven) in een braadslee. Snijd de onderste delen van de asperges af. Strooi er peper en zout over. Snijd de citroen in kwarten en leg die bij de vis. Hak de peper in stukjes en strooi die samen met de basilicum over de vis. Sprenkel de olie over de zalm. Pers de knoflook erover en giet er nog wat olie over. Hak de tomaten grof en leg die erbij. Draperen met plakjes pancetta. Laat de vis in tien minuten onder de gril gaar worden.
Verrukkelijk zijn ze, deze bannenpannenkoekjes. Lekker zoet, luchtig en verzadigend zonder suiker, gluten en lactose te gebruiken!
Ingrediënten
Bereiding
Vermaal de havermout tot meel in een keukenmachine. Voeg vervolgens de banaan toe en maak het tot moes. Klop de twee eieren los en voeg ze samen met de kaneel, het bakpoeder, de amandelmelk en het zout toe aan het beslag. Let op: het beslag hoeft niet zo dun te zijn als normaal pannenkoekbeslag. Het mag een stuk dikker zijn. Verhit vervolgens olijfolie of kokosolie in een koekenpan en verdeel het beslag in drie kleine pannenkoekjes. Doe ondertussen het bosfruit in een steelpannetje en maak dit langzaam warm (niet koken). Werp een blik op de pannenkoekjes: komen er luchtgaatjes in de bovenkant van het beslag? Draai ze dan om en wacht even totdat ze gaar zijn. Stapel de pannenkoekjes op een bord en bak de volgende lichting. Giet tot slot de warme bosbessensaus over de bananenpannenkoekjes. Wil je de saus wat zoeter, voeg dan honing toe.
Laatste wijziging op deze pagina: 25-04-2019
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten