Laat de vakantiekriebels niet veranderen in vakantiestress

Hoe ga je rustiger op vakantie?

Debora van de Vuurst

Debora van de Vuurst
WhatsApp je vraag

Voor het vertrek

Het idee van wat er allemaal geregeld moet worden kan sommige mensen nerveuze gevoelens geven. Zijn de checklists wel compleet? Zijn alle kleren wel gewassen? Hebben we nog wel zonnebrandcrème in huis? En zijn de paspoorten niet verlopen? Allemaal gedachten die je van de wijs kunnen brengen al voor je op vakantie bent.

Wat kan je doen om rustiger op vakantie te gaan?

Neem de tijd

Als je de kans hebt, neem even wat tijd om uit de werkmodus te komen. Soms is een dag of een halve dag extra vrij voordat je op vakantie gaat wel fijn. Zo kan je op een rustig tempo de laatste dingen doen voor de vakantie. Misschien alvast even éxtra ontspannen thuis zodat je het werk echt goed kan loslaten (als je dit nog niet hebt gedaan). Zo hoef je op vakantie niet gelijk te schakelen.

Begin op tijd

Dit is misschien een tip die je zelf al had bedacht, maar op tijd beginnen met inpakken, spullen checken en je reis controleren geeft vaak rust. Je hebt hierdoor overzicht. Je voorkomt ook dat je last minute spullen moet inpakken of regelen. 

Maak een lijstje

Met een lijstje heb je een overzicht van de dingen die nog moeten gebeuren. Misschien kun je verschillende lijstjes maken voor bijvoorbeeld de koffer inpakken, benodigdheden voor de reis of hoe je het huis wilt achterlaten. En het afvinken op je lijstje geeft een extra voldaan gevoel.  

Het is niet erg als je iets vergeet

Vaak heb je het belangrijkste altijd wel bij je. Je paspoort, rijbewijs, geld, telefoon. Ben je toch iets vergeten? Je kan vaak op de plaats van bestemming ook nog het een en ander halen. Het is misschien niet fijn dat je spullen vergeten bent, maar gelukkig niet het allerergste.  

Passiflora Rustgevende spray

Krijg je tijdens het inpakken toch gevoelens van stress? De Rustgevende1* spray van A.Vogel pak je er dan op zulke momenten makkelijk snel even bij.

 

Voedingssupplement - kruidenpreparaat. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing1Passiebloem. *Evaluatie gezondheidsclaims is lopende. **Onafhankelijk consumentenonderzoek: 56% van de testers (n=70) vindt dat de spray snel helpt

KOAG/KAG nr.: 11-0624-1300

Laatste wijziging op deze pagina: 03-07-2024

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

De A.Vogel Tuinen

Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten

Bekijk de film!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Doe de hooikoorts test

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >