Zelfzorgtips bij veelvoorkomende overgangsverschijnselen

Onder andere tips om lekker te slapen en ondersteuning van je energieniveau

Joan

Joan Bakker
WhatsApp je vraag

De overgang is zo breed en verschillend bij iedereen dat je niet één advies kan geven op het feit dat iemand in de overgang zit. Voor de verschillende verschijnselen hebben we diverse zelfzorgproducten die kunnen ondersteunen. Hieronder onze zelfzorgtips bij veelvoorkomende overgangsverschijnselen.

Tip 1 ondersteun je vochthuishouding

Ondersteuning van de vochtbalans is belangrijk vanwege de daling van het hormoon oestrogeen. Solidago tabletten van A.Vogel bevat een combinatie van de extracten van Solidago virgaurea en Betula pendula. 

Tip 2 kom tot rust

De overgang is een levensfase waarin veel factoren aanwezig zijn die gevoelens van onrust kunnen uitlokken. Wat kan zorgen voor innerlijke onrust.

Heb je te maken met stress momenten of een opgejaagd gevoel?

Tip 3 slaap lekker

Onder andere opvliegers en nachtzweten als gevolg van de overgang kunnen van invloed zijn op je slaap.

Daarnaast kun je A.Vogel Dormeasan Citroenmelisse sterk** gebruiken. Dit bevat een combinatie van vijf verschillende ingrediënten: passiebloem, citroenmelisse, haver, valeriaan en hop.

Tip 4 ondersteun je energielevel

Wanneer je vermoeid bent in de overgang wordt vaak futloos gevoel bedoeld. Deze vorm van vermoeidheid kan soms gepaard gaan met prikkelbare gevoelens en nergens zin in hebben.

Tip 5 verlicht je droge, gevoelige ogen

Als je in de overgang komt, kan het zijn dat je last krijgt van droge ogen. Door de verminderde aanmaak van oestrogeen kunnen de slijmvliezen in je ogen namelijk droger worden.

Als je droge, branderige of vermoeide ogen hebt dan geven de  Oogdruppels extra intensief* van A.Vogel een snelle, intensieve bevochtiging van het oogoppervlak. Het helpt ook bij het behoud van voldoende traanvocht in het oog.

*Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Tip 6 ondersteun je spijsvertering

Je hormonen maken de grootste verandering door in de overgang. En dat is van invloed op je stofwisseling. Daarom kan het zijn dat je juist in de overgang goed merkt dat je stofwisseling verandert. Deze kan namelijk een stuk trager gaan verlopen. Voedingsstoffen worden minder snel opgenomen en omgezet en dat kan zich uiten in spijsverteringsproblemen zoals een vol, opgeblazen gevoel of winderigheid.

KOAG-nr. 11-0821-10091

Laatste wijziging op deze pagina: 09-09-2021

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >