4 stappenplan om je spijsvertering in balans te houden

Extra ondersteuning bij je spijsvertering

barbara Kuiper

Barbara Kuiper
WhatsApp je vraag

Wist je dat 60% van de Nederlanders boven de 30* wel eens last heeft van zijn of haar spijsvertering. Hoe zit het met jouw spijsvertering? Beantwoord de 10 vragen van de spijsverteringstest en je weet direct hoe het zit met jouw spijsvertering. Daarna kun je aan de slag met het stappenplan. Mijn tip is: pak het niet gelijk groots aan, maar begin met kleine stappen en voeg telkens iets toe om je spijsvertering in balans te houden. Succes!

Doe de spijsverteringstest

Stap 1 – Gezonde voeding

Je bent wat je eet dat heb je vast wel een keer gehoord, maar zo is het ook echt. Gezond en gevarieerd eten zorgt voor de juiste voedingsstoffen waardoor je energie krijgt. Gezonde richtlijnen per dag zijn:

  • Probeer 400 - 600 gram groente te eten.
  • Drink 1,5 – 2 liter water of kruidenthee.
  • Eet vezelrijk: volkoren producten, groente en fruit.

Daarnaast is het belangrijk dat je aandacht besteedt aan je eten. Eet aan de keukentafel in plaats van onderuitgezakt op een bank. Zorg dat je niet afgeleid wordt zodat je je aandacht bij het eten hebt en ook echt proeft wat je eet. Het is belangrijk dat je goed op je eten kauwt en er de tijd voor neemt.

Stap 2 – Kom in beweging

Bewegen is naast lekker en gezond ook nog eens goed voor je darmen. Zorg dus dat je elke dag in ieder geval elke dag 30 minuten beweegt. Onderstaande sporten zijn goed voor je darmen, doe er je voordeel mee:

  • Wandel elke pauze 30 minuten buiten.
  • Pak de fiets en rijd rustig een rondje om.
  • Yoga versterkt de spieren, verbetert de lenigheid en is geschikt voor elk niveau. Dus zeker een aanrader.
  • Heb je een sta-zit bureau? Start dan elke dag actief door de dag staand te beginnen. Of ga staand vergaderen. Naast dat het goed voor je is, wordt je vaak ook nog productiever. Win win!

Stap 3 - Relaxxx

Lekker slapen en ontspannen is goed voor je spijsvertering. Het hoeft helemaal niet groots en meeslepend te zijn en met kleine aanpassingen kun je al ontspanmomenten inplannen:

  • Zet een tijdslimiet op je schermtijd. Dit kun je doen voor alle apps of je kunt speciaal op de social media apps een limiet zetten. Even weg van deze prikkels.
  • Ritme en regelmaat: ga elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed en sta ook hetzelfde tijdstip op.
  • Zet een ontspannen playlist op en doe ontspanningsoefeningen, het internet staat er vol mee!

Stap 4 - Meld je aan voor de spijsverteringscoach

Wil je meer weten over je spijsvertering? Schrijf je dan in voor de spijsverteringscoach. In 3 weken tijd krijg je 3 compacte mails met informatie over de spijsvertering, tips & tricks, een challenge en meer.

Inschrijven

Ondersteuning voor je spijsvertering

A.Vogel Boldocynara tabletten** helpt bij veelvoorkomende spijsverteringsklachten als misselijkheid, een opgeblazen gevoel en winderigheid.

Meer informatie

 

*Cijfers zijn gebaseerd op Panelwizard onderzoek A.Vogel, juni 2019, n = 1154

**Traditioneel kruidengeneesmiddel op basis van Cynara, Taraxacum, Peumus en Silybum. Lees voor gebruik de bijsluiter. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditioneel gebruik.

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

KOAG/KAG-nr. 11-0221-6587

Laatste wijziging op deze pagina: 04-03-2021

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen
Tips voor een gezonde leefstijl Naar de blogs

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >