3 tips om de overgang bespreekbaar te maken op het werk

Wat helpt jou in de overgang?

barbara Kuiper

Barbara Kuiper
WhatsApp je vraag

Veel vrouwen in de overgang functioneren minder goed. Dat is ook niet zo gek als je nagaat waar we allemaal mee te maken kunnen hebben: slechte nachten, vergeetachtigheid, opvliegers, stemmingswisselingen en ga zo maar door. Toch blijven we het vaak lastig vinden om het bespreekbaar te maken. Gek, want door het te bespreken en misschien kleine aanpassingen te doen, kan het voor iedereen dragelijker worden. Met deze 3 tips wordt dat gemakkelijker.

3 tips: maak de overgang bespreekbaar op het werk

1. Waarmee kan jouw werkgever helpen?
Waar heb je het meeste baat bij? Slaap je bijvoorbeeld heel slecht en zou het fijn zijn om een uur later te starten zodat je nog een beetje uitgerust kan beginnen met werken? Ga na welke overgangsverschijnselen jou het meeste belemmeren en hoe je werkgever je daarbij kan helpen. Bespreek dit met je leidinggevende, wie weet zijn er kleine aanpassingen mogelijk!

2. Neem je team in vertrouwen
Probeer het voor je team begrijpelijk te maken. Heb je jonge meiden in het team, neem dan een voorbeeld waarin zij zich kunnen verplaatsen. We horen vaak van alles over bijvoorbeeld ongesteldheid en zwangerschap, maar over de overgang wordt amper gesproken. Geef aan waarom je minder energie hebt de laatste tijd als bijvoorbeeld je minder lang slaapt dan normaal. Als je collega's het gaan begrijpen, krijg je waarschijnlijk sneller meer begrip.

3. Wat verwacht je van je collega's?
Naast dat je je team in vertrouwen neemt, is het goed om aan te geven wat je verwacht van je collega's. Soms kunnen ze het gevoel hebben dat ze iets moeten doen, maar ze weten niet wat. Terwijl jij misschien alleen maar hoopt op een stukje begrip. Door uit te spreken wat je van elkaar verwacht kan je elkaar beter helpen.

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 21-04-2021

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen
Tips voor een gezonde leefstijl Naar de blogs

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >