Barbecues, wijntjes met borrelplanken en ijsjes. Wat is de zomer toch fijn, maar helaas niet voor je taille. Al helemaal niet als je in de overgang bent. Uit onderzoek blijkt dat gewichtstoename in de overgang het meest zichtbaar is op de buik. Dat is nu net waar je het liever niet ziet. Wat je daar aan kunt doen, lees je hier!
Door hormoonschommelingen tijdens de overgang kan de stofwisseling veranderen, waardoor het soms moeilijker is om op gewicht te blijven. Ook de vetverdeling over je lichaam kan veranderen. Het kan dus zijn dat je aankomt in de overgang ook al houd je hetzelfde eetpatroon aan als voor de overgang.
Uit onderzoek blijkt dat 51,4% meer dan 5 kilo aankomt. Het gemiddelde ligt op 4 kilo*. Natuurlijk zijn er ook gelukkige vrouwen die niet aankomen in de overgang. En... je kunt er gelukkig iets aan doen. Wat, lees je hieronder.
Hoe fijn is het dat je na de zomer weer een trui kunt dragen waarmee je gemakkelijker de extra kilo's verdoezeld?! Toch is het vaak beter om er gelijk werk van te maken, zodat je in januari niet weer helemaal opnieuw hoeft te beginnen zodat je in de zomer weer zelfverzekerd in bikini kunt rondlopen. Nog beter: probeer voor jezelf een gezonde leefstijl te creëren die werkt voor jou in de overgang, dan hoef je nooit meer op dieet! Deze vier tips helpen je op weg naar een gezonde en fitte leefstijl.
Het is belangrijk om je lichaam in de overgang optimaal te ondersteunen. Dat kun je doen met goede voeding. Verschillende goede vetten worden gebruikt als bouwstof voor je hormonen. Daarnaast werken eiwitten en vetten verzadigend, waardoor je langer vol zit en toch afvalt. Door koolhydraatarm of langzame koolhydraten te eten, blijft je bloedsuikerspiegel stabieler. En ook dat betekent: langer een verzadigd gevoel, dus minder de neiging om te snacken.
Denk hierbij aan:
Naast voeding is voldoende beweging een belangrijke factor om gezond en fit te blijven. Probeer wekelijks tweeënhalf uur te bewegen. Daarnaast is het belangrijk om twee keer per week aan krachttraining te doen. In de overgang verandert namelijk niet alleen je stofwisseling, maar ook neemt je spiermassa af. Door regelmatig krachttraining te doen geef je jouw vetverbranding een boost. Daarnaast zorgt het dat je spieren sterker en groter worden, waardoor je meer vet kunt verbranden.
Aanrader: full body work-out voor thuis
Je lichaam bestaat grotendeels uit water en dat is niet voor niks. Het helpt bij het afvoeren van afvalstoffen en brengt de voedingsstoffen, als vitamines en mineralen, naar je cellen. Belangrijk dus! Probeer dus minimaal zo'n twee liter water per dag te drinken.
Aanrader: tips om meer water te drinken
A.Vogel Famosan gewichtsbeheersing helpt je op gewicht te blijven door de vetverbranding te ondersteunen [1]**. Ook is het goed voor de vochtbalans [1]**. Daarnaast helpt Famosan gewichtsbeheersing bij opvliegers en (nachtelijk) transpireren[2]**
.
Lees meer over Famosan gewichtsbeheersing
*Bron: Panel Wizard onderzoek uitgevoerd in januari 2019 onder 800 vrouwen in de overgang, i.o.v. Biohorma B.V.
**Evaluatie gezondheidsclaims is lopende. 1Yerba mate 2Salvia KAG-NR: 11-0620-2103
Laatste wijziging op deze pagina: 21-05-2025
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten