Samen door de Overgang

Gewichtstoename in de overgang

5 tips voor gewichtsbeheersing in december

barbara Kuiper

Barbara Kuiper
WhatsApp je vraag

Van coronakilo's naar vakantiekilo's naar decemberkilo's en je hebt weer een goed voornemen voor volgend jaar. Hoe graag je soms ook van die extra paar kilo af wil komen, soms lukt het gewoon niet. Dan maar laten gaan en volgend jaar zomer verder kijken? Of kan je het ergens beperken zodat je én kunt genieten én niet gelijk aankomt. Wij gaan in ieder geval voor de laatste optie en hebben 5 tips voor je klaarstaan om de komende maanden te weerstaan.

Doel voor december

Het belangrijkste is dat je reëel bent. Wees eerlijk tegen jezelf. Hoe vaak is je het gelukt om echt van alle decemberlekkernijen af te blijven? Precies. Ga voor jezelf na wat echt haalbaar is en waar ben je tevreden mee bent. Voorbeelden van doelen die realistisch zijn in december:

Op gewicht blijven

Probeer hetzelfde te wegen in januari als je in november woog. Dat betekent dat je hebt kunnen genieten, maar met mate.

Alleen snoepen op feestdagen

Je kunt ook jezelf een ander doel stellen dan te focussen op je gewicht. Door alleen te snoepen op de feestdagen beperk je jezelf waardoor je gemakkelijker op gewicht kunt blijven.

5 tips voor gewichtsbeheersing in december

Tip 1 – Drink veel water

Hoe vaak krijgen we deze tip wel niet voorgeschoteld? Inderdaad. Toch is het de beste tip die we je kunnen geven. Water geeft een verzadigd gevoel. Hierdoor krijg je minder snel snackdrang. Daarnaast is het ook nog goed voor je huid, dus win win! Zorg dus gewoon dat je altijd een fles met water bij je hebt. Maak met jezelf afspraken hoeveel flessen water je leeg wil drinken op een dag en doe dat dan ook.

Tip 2 – Doe de Contour Overgang Challenge

Blijf goed en gezond eten, zodat je minder snel naar de pepernoten, taaitaaipoppen en chocoladekransjes grijpt. De Contour Overgang Challenge kan je hierbij helpen. De 4 overgangsproof weekmenu's geven je een houvast in december zodat je niet zelf hoeft te bedenken wat je gaat eten. Bepaal wat je menu wordt en houd je daar zo goed mogelijk aan.

Tip 3 – Blijf sporten

Het is kouder buiten, minder lang licht en ook nog eens gezelliger binnen met alle kaarsjes en dekentjes... Sporten is gelijk al een stuk minder aantrekkelijk om te doen. Denk hier niet bij na en bepaal je vaste sportdagen, zodat je je hierop kunt instellen. Als het even kan, zorg dan dat je samen met een vriend gaat voor een extra stok achter de deur.

Tip 4 – Gezonde snacks

Maak gezonde snacks. Tegenwoordig staat het internet vol met recepten van gezonde én lekkere snacks. De meesten kun je een aantal dagen bewaren in de koelkast en/of vriezer. Ideaal! Als je dan voor je gevoel echt iets lekkers nodig hebt, kun je die nemen. Of als je bezoek krijgt, kun je toch iets lekker op tafel zetten. Maak bijvoorbeeld een bananenbrood, gezonde lions of zwarte bonen brownies.

Tip 5 – Goed kauwen en de vuistregel

Heb je het een etentje gepland staan? Probeer bewust te eten, kauw goed op het eten. Dus niet hap, slik, weg! Houd daarnaast de vuistregel aan. Eet kleine porties. Op die manier kun je alles toch proeven, maar eet je niet te veel. Een glas water kan hierbij goed helpen!

Samen door de Overgang

Wil je meer (voedings)tips, weetjes en adviezen die je zélf kunt toepassen tijdens de overgang? Schrijf je dan in voor de maandelijkse Samen Door De Overgang nieuwsbrief.

Schrijf je nu in

 

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 27-10-2020

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

In de overgang? Ontvang maandelijks e-mails met tips van Ellen.

tip

In de overgang? Ontvang maandelijks gratis tips.

Inschrijven >>