Opvliegers, stemmingswisselingen, korte lontjes en een droge vagina. Zo op het eerste oog brengt die overgang niet veel goeds. Maar als je even om die typische overgangsverschijnselen heel kijkt, brengt de overgang je veel meer. En gelukkig ook heel veel positiefs. Goed om ook dat eens te lezen, want juist die voordelen kunnen je helpen om ondanks alles waar je tegenaan loopt tóch lekker in je vel te blijven zitten. Lees je mee? We hebben 5 heel mooie voordelen van de overgang voor je.
Veel vrouwen zijn een groot deel van hun leven bezig met de vraag of ze het wel goed doen en of ze wel leuk genoeg zijn. Ze vergelijken zich bijna non-stop met 'de ander' en dat levert vaak niks anders dan onzekerheid op. Verspilde energie, dat weten we allemaal, maar toch gebeurt het. Een voordeel van de overgang dat veel vrouwen noemen is dat, naarmate de overgang vordert, ze zich steeds zelfverzekerder voelen. Ze trekken zich simpelweg steeds minder aan van het oordeel van een ander en dat maakt het leven een stuk makkelijker. Levenswijsheid of hormonen die zich eindelijk koest houden? Eigenlijk maakt het niet uit, het is gewoon fijn!
Veel vrouwen zijn echte verzorgers. Ze zorgen voor de partner, zorgen voor de kinderen en zorgen ervoor dat alles voor iedereen goed verloopt. Daarin zetten veel vrouwen zichzelf jarenlang op de laatste plek. Ben je eenmaal in de overgang? Dan zijn je kinderen vaak al een stukje ouder en zelfredzamer, wat je een enorme dosis me-time oplevert. In eerste instantie gek en onwennig misschien, maar vervolgens kom je erachter dat je jezelf eindelijk weer eens op de 1e plek kan zetten. Borrelen met je vriendinnen, Netflixen of naar de beautysalon? Het kan gewoon weer onbelemmerd.
Nog een voordeeltje van het langzaam wegvagen van die zorghormonen? Je kunt je eigen ik weer een beetje terugvinden. Er is niemand meer die je ritme bepaalt, niemand meer die je de hele tijd bij je eigen hobby's en bezigheden weghoudt en dus heb je tijd en ruimte om gewoon weer je eigen dingen te voelen en te doen. Een beetje net als vroeger in je puberteit. Dat kan er na al die jaren voor zorgen dat je je oude ik weer terugvindt; eindelijk kunt (her)ontdekken wie je zelf bent en waar jíj blij van wordt.
We zouden het soms bijna vergeten met al die opvliegers en stemmingswisselingen die je om de oren vliegen, maar weet je...na verloop van tijd wordt je dus niet meer ongesteld. Niet. Meer. Ongesteld. Gemiddeld ben je zo'n 40 jaar lang iedere maand de pineut, maar uiteindelijk kun je dus echt die tampons en maandverbanden aan de wilgen hangen. Hang de vlag maar uit, wat een verademing.
Eerst zit je (als het je gegund is geweest) jarenlang in de (kleine) kinderen, vervolgens kom je in de overgang met korte lontjes en een droge vagina. Je gaat letterlijk van 'Schat, ik hoor de kinderen' tot 'Ga weg, ik heb geen zin' en 'Au, je doet me zeer!'. Tja, als je aan het einde van de overgang bent, heeft je seksleven waarschijnlijk een ellendig lange tijd op een laag pitje gestaan. Goed nieuws, want eenmaal in de overgang zijn je kinderen óf de deur al uit óf ze zijn gewoon heel vaak van huis, is die droge vagina verleden tijd en je humeur weer op peil. En dat betekent: tijd voor nieuwe intimiteit met je partner.
Laatste wijziging op deze pagina: 08-12-2020
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten