5 voordelen van de overgang die je nooit hoort

Maar die het een stuk leuker maken

Ilze ter Heide

Ilze ter Heide
WhatsApp je vraag

1. Je voelt je waarschijnlijk zelfverzekerder

Veel vrouwen zijn een groot deel van hun leven bezig met de vraag of ze het wel goed doen en of ze wel leuk genoeg zijn. Ze vergelijken zich bijna non-stop met 'de ander' en dat levert vaak niks anders dan onzekerheid op. Verspilde energie, dat weten we allemaal, maar toch gebeurt het. Een voordeel van de overgang dat veel vrouwen noemen is dat, naarmate de overgang vordert, ze zich steeds zelfverzekerder voelen. Ze trekken zich simpelweg steeds minder aan van het oordeel van een ander en dat maakt het leven een stuk makkelijker. Levenswijsheid of hormonen die zich eindelijk koest houden? Eigenlijk maakt het niet uit, het is gewoon fijn!

2. Je staat zelf weer eens op de 1e plek

Veel vrouwen zijn echte verzorgers. Ze zorgen voor de partner, zorgen voor de kinderen en zorgen ervoor dat alles voor iedereen goed verloopt. Daarin zetten veel vrouwen zichzelf jarenlang op de laatste plek. Ben je eenmaal in de overgang? Dan zijn je kinderen vaak al een stukje ouder en zelfredzamer, wat je een enorme dosis me-time oplevert. In eerste instantie gek en onwennig misschien, maar vervolgens kom je erachter dat je jezelf eindelijk weer eens op de 1e plek kan zetten. Borrelen met je vriendinnen, Netflixen of naar de beautysalon? Het kan gewoon weer onbelemmerd.

3. Je vindt je eigen ik terug

Nog een voordeeltje van het langzaam wegvagen van die zorghormonen? Je kunt je eigen ik weer een beetje terugvinden. Er is niemand meer die je ritme bepaalt, niemand meer die je de hele tijd bij je eigen hobby's en bezigheden weghoudt en dus heb je tijd en ruimte om gewoon weer je eigen dingen te voelen en te doen. Een beetje net als vroeger in je puberteit. Dat kan er na al die jaren voor zorgen dat je je oude ik weer terugvindt; eindelijk kunt (her)ontdekken wie je zelf bent en waar jíj blij van wordt.

4. Weg met de tampons en het maandverband

We zouden het soms bijna vergeten met al die opvliegers en stemmingswisselingen die je om de oren vliegen, maar weet je...na verloop van tijd wordt je dus niet meer ongesteld. Niet. Meer. Ongesteld. Gemiddeld ben je zo'n 40 jaar lang iedere maand de pineut, maar uiteindelijk kun je dus echt die tampons en maandverbanden aan de wilgen hangen. Hang de vlag maar uit, wat een verademing.

5. Pssst...je hebt meer bedpret

Eerst zit je (als het je gegund is geweest) jarenlang in de (kleine) kinderen, vervolgens kom je in de overgang met korte lontjes en een droge vagina. Je gaat letterlijk van 'Schat, ik hoor de kinderen' tot 'Ga weg, ik heb geen zin' en 'Au, je doet me zeer!'. Tja, als je aan het einde van de overgang bent, heeft je seksleven waarschijnlijk een ellendig lange tijd op een laag pitje gestaan. Goed nieuws, want eenmaal in de overgang zijn je kinderen óf de deur al uit óf ze zijn gewoon heel vaak van huis, is die droge vagina verleden tijd en je humeur weer op peil. En dat betekent: tijd voor nieuwe intimiteit met je partner.

 

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 08-12-2020

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen
Tips voor een gezonde leefstijl Naar de blogs

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >