background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Stoofvlees met citroen, kruidenzout en pils

  • Tijd:  min
    Bereiden:  min
  • Hoofdgerecht
  • 4

Komt de regen met bakken uit de lucht, heb je geen zin om erop uit te gaan en zit je aan huis gekluisterd? Dan is dit stoofvleesgerecht van The Lemon Kitchen perfect om klaar te maken. Het moet namelijk minimaal 2 uur stoven, maar dan heb je ook wel een erg lekkere maaltijd 's avonds!

Jadis Schreuder
  • Tijd: stoven - 120 min
  • Bereiden: 30 min
  • Hoofdgerecht
  • 4
Stoofvlees met citroen, kruidenzout en pils

Ingrediënten

Stoofvlees met citroen, kruidenzout en pils

  • 700 gram runderstoofvlees (Iers)
  • 2 pastinaken
  • 1 winterpeen
  • 1 biologische citroen
  • 33 cl bruin- of speciaalbier
  • 3 kruidnagels
  • 100 gram peperkoek
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 eetlepels olijfolie of boter
  • 1 eetlepel Herbamare® Original kruidenzout

Hoe maak je het stoofvlees met citroen, kruidenzout en pils?

1. Strooi een paar uur of zelfs een dag voordat je het gerecht klaarmaakt wat Herbamare Original Kruidenzout over het vlees. Hierdoor breng je het vlees meer op smaak.

2. 2. Snijd het vlees in stukken van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Laat in de braadpan een stuk bakboter smelten. Als de boter is gesmolten schroei je het vlees rondom dicht. Voeg vervolgens zest (geraspte schil) van een hele citroen, sap van een hele citroen en 3 takjes tijm toe.

3. Blus het vlees af met ⅔ van het speciaal bier. Roer het geheel een paar minuten, voeg de kruidnagel toe en laat het geheel op laag vuur even staan.

4. Schil en snijd de pastinaak en winterpeen in plakken van 1 centimeter dik en voeg dit toe aan het stoofvlees. Gaar dit langzaam mee met het stoofvlees. Laat het minimaal 2 uur op laag vuur stoven. Roer het af en toe om. Kijk goed of het vlees na 2 uur goed gegaard is, soms kan het zijn dat het vlees langer nodig heeft.

5. Voeg na ongeveer een uur, de (in stukjes gesneden) peperkoek toe en roer het er doorheen. De peperkoek zorgt voor extra smaak en dikte.

6. Voeg vervolgens de rest van het speciaalbier toe en als het té erg indikt nog wat gekookt water. Als het aan de onderkant van de pan een beetje vast gaan zitten, roer je dit voorzichtig los.

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder is content creator (recepten, styling & fotografie) én eigenaar van de culinaire website: The Lemon Kitchen. Haar verrassende gerechten kenmerken zich door de frisse en onmiskenbare smaakmaker: biologische citroen. Sinds kort is The Lemon Kitchen Kookboek uit, een informatief kookboek met een masterclass over bio citroen. Hierin laat Jadis de veelzijdigheid van de citrusvrucht zien. 

Wil je ook wekelijks op donderdag de heerlijkste gezonde recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale nieuwsbrief!

 

Elke week een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Wil je ook wekelijks op donderdag de heerlijkste gezonde recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale "eet je gezond nieuwsbrief"!

Schrijf je in!

Ontvang elke week gratis lekkere en gezonde recepten in je mail

tip

Ontvang wekelijks gratis gezonde recepten

Inschrijven >>