background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Pompoenspread met kruidenzout en citroen

  • Tijd:  min
    Bereiden:  min
  • Lunchgerecht
  • 2 p.

Heerlijke groente spread, deze keer met fles pompoen. Een heerlijk recept van The Lemon Kitchen. Even gegrild in de oven, daar krijgt de pompoen zo’n lekkere karamelsmaak van. Het prachtige en intense van de oranje kleur staat goed op de geroosterde zuurdesem boterham. Als je eenmaal van het brood van de supermarkt bent afgestapt en de keuze maakt voor zuurdesem dan wil je toch niet meer terug!?

Jadis Schreuder
  • Tijd: 10 min
  • Bereiden: 5 min
  • Lunchgerecht
  • 2 p.
Pompoenspread met citroen

Ingrediënten

Pompoenspread met citroen

  • 1 kleine flespompoen (bio) á 700 gram
  • 1 biologische citroen (1,5 eetlepel citroensap & zest van 1 citroen)
  • 1 theelepel Herbamare kruidenzout 
  • 8 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 theelepel versgemalen peper
  • 4 zuurdesem boterhammen

Hoe maak je groentespread met doperwten?

1.Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de flespompoen in stukken van 1 bij 1 centimeter. De pompoen hoef je niet te schillen.

2.Plaats de pompoenblokjes ongeveer 20 minuten in de oven. Laat ze daarna minimaal 10 minuten uitdampen in de oven. Dit doe je zodat er niet te veel water in je spread komt.

3.Voeg de Parmezaanse kaas, citroenzest en citroensap aan de pompoen toe. En mix alles kort tot de spread de gewenste dikte heeft gekregen. Het mag een grovere structuur hebben.

4.Als de spread te dun is geworden, kun je het geheel laten uitlekken in een zeef. Doe dit zo'n 5-10 minuten. Druk de spread aan zodat het vocht eruit gaat.

5. Voeg als laatste nog een klein beetje Herbamare Kruidenzout, citroen toe én strooi eventueel nog wat Parmezaanse kaas over je spread.

Tip: Smeer de  zuurdesem boterhammen in met olijfolie en rooster ze op 6-7 minuten op grillstand in de oven. 

 

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder is content creator (recepten, styling & fotografie) én eigenaar van de culinaire website: The Lemon Kitchen. Haar verrassende gerechten kenmerken zich door de frisse en onmiskenbare smaakmaker: biologische citroen. Jadis heeft het kookboek: The Lemon Kitchen Kookboek uitgebracht. Een informatief kookboek met een masterclass over bio citroen. Hierin laat Jadis de veelzijdigheid van de citrusvrucht zien. 

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Het mooiste stukje natuur ben je zelf

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >