background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Romige zuurkool met gegrilde Little Gem sla

  • Tijd:  min
  • Bijgerecht
  • 2

Is zuurkoolstamppot ook een favoriet gerecht van jou in de wintermaanden? Probeer dan eens deze romige zuurkool met gegrilde Little Gem van Jadis van The Lemon Kitchen. Een heerlijk, vegetarisch bijgerecht dat zowel romig als fris is.

Jadis Schreuder
  • Tijd: 35 min
  • Bereiden: min
  • Bijgerecht
  • 2
Romige zuurkool met gegrilde Little Gem sla

Ingrediënten

Romige zuurkool met gegrilde Little Gem sla

  • 3 Little Gem sla of kleine sla of Romaine sla
  • 500 gram zuurkool
  • 100 ml kookroom
  • 1 biologische citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 3 takjes verse tijm
  • 1,5 theelepel Herbamare® Original kruidenzout

Hoe maak je romige zuurkool met gegrilde Little Gem sla?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden, Grillstand.

2.Snijd de onderkant van de sla af en halveer deze in de lengte. Leg de gehalveerde sla op een bakplaat en smeer ze in met olijfolie. Strooi er tot slot een theelepel Herbmare Original Kruidenzout overheen.

3.Plaats de sla zo'n 10 minuten in de oven, totdat ze krokant geworden zijn. Wat zorgt voor meer smaak.

4.Maak ondertussen de romige zuurkool. Verwarm in een steelpannetje de zuurkool (met vocht). Voeg 1 theelepel mosterdzaad, zest (geraspte schil) van een 1 citroen en een halve theelepel Herbamare Original Kruidenzout toe.

5.Roer de kookroom door de zuurkool en laat het geheel warm worden.

6.Schep de romige zuurkool op een schaal en leg daar de gegrilde sla op. Serveer met een citroenpartje!

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder is content creator (recepten, styling & fotografie) én eigenaar van de culinaire website: The Lemon Kitchen. Haar verrassende gerechten kenmerken zich door de frisse en onmiskenbare smaakmaker: biologische citroen. Sinds kort is The Lemon Kitchen Kookboek uit, een informatief kookboek met een masterclass over bio citroen. Hierin laat Jadis de veelzijdigheid van de citrusvrucht zien. 

Wil je ook wekelijks op donderdag de heerlijkste gezonde recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale nieuwsbrief!

waarderingen

Schrijf een recensie

10

Bezoeker C. | 22 november 2020

Algehele tevredenheid

2

Bezoeker D. | 15 november 2020

Algehele tevredenheid

10

Bezoeker T. | 12 november 2020

Algehele tevredenheid

 

Elke week een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Wil je ook wekelijks op donderdag de heerlijkste gezonde recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale "eet je gezond nieuwsbrief"!

Schrijf je in!

Ontvang elke week gratis lekkere en gezonde recepten in je mail

tip

Ontvang wekelijks gratis gezonde recepten

Inschrijven >>