Als je alleen nog maar sardines in blik hebt geprobeerd, probeer dit makkelijke recept dan eens. Sardines zitten boordevol vitaminen, mineralen en vooral omega-3-vetzuren. Koop ze bij een visboer en vraag hem om de sardines voor je schoon te maken.
1. Smeer de sardines in met de honing en leg ze in een ondiepe schaal. Giet hier de helft van het citroensap over en breng het op smaak met een beetje zwarte peper. Zet het vervolgens apart.
2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat het dan uitlekken en spoel het onder koud water af.
3. Voeg nu de komkommer, tomaten, lente-uitjes, appels, peterselie, dille, citroenschil en het resterende citroensap toe aan de rijst en breng het op smaak met zwarte peper.
4. Verwarm de grill voor op een hoge temperatuur en grill de sardines 5 tot 10 minuten, tussendoor één keer omdraaien. Serveer de sardines op de rijstsalade met partjes citroen.
Sally Bee schrijft heerlijke en goed uitvoerbare recepten, waarvan ze samen met haar hele gezin geniet.
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten