background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Broccoli spread

  • Tijd:  min
  • Lunch

Het mooie aan broccoli is dat je de gehele groente kunt eten. Veel mensen gooien de stronk weg, maar wist je dat juist daarin de meeste voedingsstoffen én smaak zitten!? Dus deze broccoli spread van The Lemon Kitchen is enorm gezond en je krijgt ook nog eens gemakkelijk extra groenten binnen.

Jadis Schreuder
  • Tijd: 15 min
  • Bereiden: min
  • Lunch
Broccoli spread

Ingrediënten

Broccoli spread

Hoe maak je broccoli spread?

1. Breng water met 1 theelepel Herbamare Original kruidenzout aan de kook in een steelpan.

2. Snijd ondertussen de broccoli in kleine, gelijke stukken (1 centimeter van de stronk kun je eraf snijden en weggooien).

3. Doe de broccoli in de pan met kokend water en laat het ongeveer 5 minuten koken.

4. Giet de broccoli af en laat deze goed uitdampen, zodat de spread niet te vochtig wordt.

5. Voeg nu de geraspte Parmezaanse kaas, zeste van een halve citroen, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels extra vergine olijfolie en een theelepel Herbamare Original kruidenzout toe. Meng alles nu met een staafmixer.

6. Breng het geheel op smaak met nog wat geraspte Parmezaanse kaas en versgemalen peper.

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

Broccoli spread

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder is content creator (recepten, styling & fotografie) én eigenaar van de culinaire website: The Lemon Kitchen. Haar verrassende gerechten kenmerken zich door de frisse en onmiskenbare smaakmaker: biologische citroen. Sinds kort is The Lemon Kitchen Kookboek uit, een informatief kookboek met een masterclass over bio citroen. Hierin laat Jadis de veelzijdigheid van de citrusvrucht zien. 

Wil je ook wekelijks op donderdag de heerlijkste gezonde recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale nieuwsbrief!

 

Elke week een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Wil je ook wekelijks op donderdag de heerlijkste gezonde recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale "eet je gezond nieuwsbrief"!

Schrijf je in!

Ontvang elke week gratis lekkere en gezonde recepten in je mail

tip

Ontvang wekelijks gratis gezonde recepten

Inschrijven >>