Leven met artrose: 3 tips voor meer werkplezier

Joan

Joan Bakker
WhatsApp je vraag

Bijna 1,5 miljoen mensen in Nederland hebben artrose en dit aantal neemt volgens ReumaNederland in rap tempo toe: in 2040 telt ons land maar liefst 3 miljoen mensen* met artrose. Dit heeft vaak grote impact op hun dagelijks leven, hobby’s en werk. Een gezonde, ergonomische manier van werken met regelmatige pauzes is dan ook een must voor mensen met artrose. Het zorgt niet alleen voor meer plezier in het werk, maar ook voor minder klachten en stress.

We geven je 3 tips:

1. Take a break!

Herhalende bewegingen uitvoeren kan meer klachten veroorzaken: maak dus niet langer dan één uur aaneengesloten dezelfde beweging en verander regelmatig van houding. Niet alleen fysiek fijner, maar het zorgt ook voor meer plezier en productiviteit. Ga je helemaal op in je werk zodat je vergeet af te wisselen? Plak een post-it op je werkplek als reminder, of download een pauze-app die je helpt om het zitten regelmatig te onderbreken, zoals Break Timer of Break Reminder.

2. Blijf in beweging

Probeer tijdens werktijd genoeg te bewegen. Dat kan heel simpel door bijvoorbeeld eens wat vaker bij een collega langs te lopen in plaats van te bellen of mailen. Of loop een rondje tijdens een telefoongesprek. Natuurlijk is bewegen ook belangrijk buiten werktijd. Heb je moeite om na een lange werkdag motivatie te vinden om te bewegen? Een app of horloge met stappenteller kunnen daarbij helpen.

3. Maak het bespreekbaar

Het is natuurlijk niet voor iedereen haalbaar, maar steeds meer bedrijven gaan gelukkig flexibel om met werktijden. Door je tijden (iets) te kunnen aanpassen op jouw lijf en situatie, blijf je productief en houd je plezier in je werk, zonder dat het je lichamelijk en geestelijk opbreekt. Overleg met je werkgever of jouw werkplek beoordeeld kan worden door een arbodeskundige. Een goed afgestelde bureaustoel, een sta-zitbureau of een aangepaste muis kan namelijk echt een groot verschil maken, zodat je minder pijn en stijve gewrichten hebt. Fijn voor je werkgever en fijn voor jou!

 

Meer tips en advies op www.avogel.nl/levenmetartrose

* Bron: reumanederland.nl

KOAG-nr. 11-0223-122

Laatste wijziging op deze pagina: 18-04-2023

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Het mooiste stukje natuur ben je zelf

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >