5 tips voor de conditie van je ogen

Wees lief voor je ogen

Thomas Bakker

Thomas Bakker
WhatsApp je vraag

Tip 1: Knipper wat vaker met je ogen

Knipperen is goed voor je ogen. Het vocht in je ogen wordt hiermee goed verdeeld over je oogbol. Knipperen doe je automatisch minder vaak als je met een scherm bezig bent, zoals een computerscherm of een telefoon. Knipper daarom bewust wat vaker met je ogen.

Tip 2: Gun je ogen een pauze

Soms ben je ongemerkt een tijdlang ingespannen aan het lezen of juist in de verte aan het turen. Het is goed om dit af te wisselen. De tip is om na elke 20 minuten je ogen even een korte pauze te gunnen door de tegengestelde actie te ondernemen. Ben je een tijdje ingespannen aan het kijken naar een beeldscherm? Staar dan even voor je uit. Ben je juist in de verte aan het turen, richt je blik dan ook even op iets dat dichtbij is. Je oog ontspant zich dan weer even.

Tip 3: Houd 1,5 meter afstand

Ja, deze regel geldt ook voor de afstand van jou tot aan je beeldscherm. De meeste mensen zitten vaak dichter op een beeldscherm dan dat. Ogen moeten zich dan meer inspannen dan nodig om de kleine lettertjes en beelden van dichtbij goed te kunnen zien. Ja, die anderhalve-meter maatregel is zo gek nog niet.

Tip 4: Dim de lichten

Veel schermen die we dagelijks gebruiken, stralen blauw licht uit. Dit heeft een functie, want het zorgt er namelijk voor dat je alles op je scherm goed kan zien en lezen. Je kunt er alleen wel voor kiezen om het licht wat te dimmen. Tegenwoordig zijn er voor je telefoon ook speciale apps met een blauwlichtfilter. Het scherm van je computer kun je vaak ook dimmen. Ook kun je je browser in een donkere modus zetten.

Tip 5: De conditie van je oog ondersteunen

Als je ogen droog of vermoeid aanvoelen dan kun je A.Vogel Oogdruppels Extra intensief* gebruiken. Het geeft een snelle, intensieve verzorging en bevochtiging van het oogoppervlak Helpt bij het behoud van voldoende traanvocht in het oog.

*Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.
Nieuw van A.Vogel is A.Vogel Oogtabletten. Het bevat zink wat de conditie van je ogen ondersteunt en helpt om het gezichtsvermogen normaal te houden1. Daarnaast bevat het luteïne, zeaxanthine en zwarte bes.

1Gezondheidsproduct o.b.v. zink. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

KOAG/KAG-nr. 11-0721-9575

Laatste wijziging op deze pagina: 04-08-2021

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen
Tips voor een gezonde leefstijl Naar de blogs

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >