10 tips om hooikoorts te verzachten

Hooikoorts

1. Begin op tijd met slikken

Veel mensen nemen pas een hooikoortsproduct in als het hooikoortsseizoen is losgebarsten. Begin liever eerder, zodra de eerste symptomen ontstaan. 

2. Smeer vaseline in je neus

Grootmoederstip: smeer een dun laagje vaseline in je neus als je hooikoorts hebt en naar buiten gaat. Zo blijft een deel van het stuifmeel vastplakken aan de vaseline en adem je niet alles in.

3. Houd je huis schoon

In de zomermaanden is niets lekkerder dan de ramen en deuren lekker openzetten. Denk er dan wel aan dat stuifmeel zijn weg ook naar binnen vindt. Speciale horren kunnen een groot deel van de pollen tegenhouden. Dweil en stofzuig het huis ook regelmatig en vergeet hierbij ook niet de bank, gordijnen en de kussens mee te nemen. Stuifmeel plakt namelijk het liefst aan stof.

4. Droog je was binnen

Stuifmeel plakt het liefst aan stof, zoals de stof van je kleding. De schone was aan de lijn valt hierdoor ten prooi aan al die pollen in de lucht. Je kunt daarom beter je was binnen drogen in het hooikoortsseizoen.

5. Vermijd het platteland

In de stad is de concentratie pollen een stuk lager dan in dorpen en op het platteland. We snappen dat je met lekker weer graag de natuur in wilt gaan, maar op dagen dat de concentratie pollen erg hoog is, kun je beter een dagje uit naar de stad plannen.

6. Draag een zonnebril

Een zonnebril zorgt ervoor dat pollen minder snel de kans hebben om in je ogen terecht te komen. Zorg dus dat je hem altijd bij de hand hebt tijdens het hooikoortsseizoen.

7. Sport of ga naar buiten in de ochtend 

Of na een regenbui, want dan is de concentratie stuifmeel in de lucht het laagst. Net als in de ochtend is dit het beste moment om erop uit te trekken. Later op de dag neemt het stuifmeel in de lucht toe, omdat de wind dan vaak gaat liggen. Hierdoor zakt het stuifmeel uit de hogere luchtlagen weer naar beneden.

8. Vermijd wrijven in je ogen

Wie jeukende ogen heeft, wil eigenlijk maar één ding: wrijven. Een automatische reactie op de irritatie die je voelt. Maar heel handig is het niet. Het stuifmeel dat de ogen prikkelt, wordt hierdoor alleen maar verder verspreid. Je kunt beter je ogen met een washandje schoonmaken of oogdruppels gebruiken, die helpen bij het jeukende en branderige gevoel.

9. Kam je haar voor het slapen en kleed je om in de badkamer

Stuifmeel hecht zich vooral aan je haren en kleren. Dus was je haar voor het slapengaan of kam het goed uit om de meeste pollen te verwijderen. Zo komen de pollen niet op je kussen terecht. Nog een tip: kleed je om in de badkamer.

10. A.Vogel Hooikoorts oogdruppels

A.Vogel Pollinosan hooikoorts oogdruppels* helpen roodheid, branderigheid en jeuk te verminderen bij hooikoorts.  Ze geven een snelle verkoeling en aanhoudende verlichting. Bovendien beschermen de oogdruppels het oog tegen het binnendringen van nieuwe pollen. Na opening zijn de druppels nog 6 maanden houdbaar.

*Medisch Hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Laatste wijziging op deze pagina: 20-03-2020

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

Maandelijks tips van Joost in het hooikoorts-seizoen?

tip

Ontvang elke maand nieuws over hooikoorts

Aanmelden >>