Wat kun je doen tegen broze nagels in de overgang?

2 tips om je nagels te verzorgen

Nagels zijn een weerspiegeling van je gezondheid. Ze worden gevoed door het onderhuidse steunweefsel net als de rimpels in je gezicht. Als je te maken krijgt met broze, afbrokkelende nagels kan het te maken hebben met je hormonen. Je stofwisseling vertraagt in de overgang, omdat de aanmaak van oestrogeen en progesteron afnemen. 'Gelukkig' is de overgang in de meeste gevallen maar een fase, dus de kans is groot als je door de overgang heen bent je nagels weer glanzend en lang worden.

2 tips om je nagels te verzorgen

Natuurlijk heb je liever gezonde en mooie nagels dan broze, afgebrokkelde nagels. Daarom is goede verzorging belangrijk. Aan de hormoonschommelingen kun je weinig doen, maar er zijn wel andere manieren om je nagels gezond te houden. Hieronder geven we je 2 tips hoe je je nagels goed kunt verzorgen:

Tip 1 - verzorg je nagels

Vijlen, polijsten en een goede, voedende nagelriemolie zijn de basis van je nagelverzorging. Lange nagels kunnen gemakkelijker afbreken, dus houd ze wat korter zodat je hier minder snel mee te maken krijgt. Smeer vervolgens je nagelriemen in met de olie voor extra verzorging.

Tip 2 – eet je nagels gezond

Bepaalde voedingsmiddelen en nutriënten kunnen je nagels extra ondersteunen. Keratine is een eiwit dat zorgt voor sterke nagels en haren. Dit haalt je lichaam uit eiwitrijke voeding zoals vis, eieren en noten. Ook kool, zeewier, knoflook en ui zijn goed voor je nagels. Hier zit silicium en zwavel in wat goed is voor broze nagels.

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 27-10-2020

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >