Je neus zuivert de lucht

Wat gebeurt er bij verkoudheid?

Thomas Bakker

Thomas Bakker
WhatsApp je vraag

Bij een verkoudheid werkt deze functie minder goed. Een verkoudheid is een infectie van het neusslijmvlies, veroorzaakt door een virus. Niet alleen het slijmvlies van de neus is ontstoken, maar ook het slijmvlies van de bijholten en de keel. Dat slijmvlies is een belangrijk onderdeel van het afvoersysteem.

Bewust een neusspray kiezen

Wat doe jij als je verkouden bent en je neus verstopt zit? Veel Nederlanders gebruiken dan een neusspray bij neusverkoudheid. Maar de ene neusspray is de andere niet.

Eigenlijk maken we al vaak heel bewuste keuzes voor onze gezondheid. We mijden suikers omdat ze niet goed voor ons zijn. En zijn kritisch op wat we op onze huid smeren. Op het gebied van neussprays kun je ook bewust kiezen voor een natuurlijke spray.

Voor een neusspray geldt dus: spray gerust, maar kies ook die neusspray heel bewust.

Natuurlijke neusspray

Natuurlijke neussprays zijn mild voor het neusslijmvlies en houden de natuurlijke functie van het neusslijmvlies intact. Gezond neusslijmvlies is belangrijk omdat het de ingeademde lucht zuivert. Het zorgt er voor dat er zo min mogelijk stofdeeltjes, bacteriën en virussen binnendringen.

Cinuforce neusspray extra forte

Natuurlijk is dus goed voor je neus! Wil je naast natuurlijk óók een sterke werking? De Cinuforce neusspray extra  forte van A.Vogel combineert natuurlijk met een extra krachtige werking. A.Vogel Cinuforce neusspray extra forte* is extra sterk. De neusspray is ruim 2x meer geconcentreerd dan een gewone zoutoplossing en bevat geen chemische ingrediënten. Het houdt de natuurlijke functie van het neusslijmvlies intact en mag indien nodig gerust regelmatig worden gebruikt. Er treedt geen gewenning op. En dat is natuurlijk wel erg fijn.

* Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

KOAG-KAG-nr.: 11-0121-6083

Laatste wijziging op deze pagina: 11-02-2021

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen
Tips voor een gezonde leefstijl Naar de blogs

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >