background

A.Vogel Natuurlijk & Gezond

A.Vogels tien voedingsadviezen

Gezondheid en voeding gaan hand in hand

"Onwetendheid en gebrek aan kennis over wat ons lichaam nodig heeft is vaak de oorzaak als we ziek worden. Geneesmiddelen (of het vertrouwen daarin) kunnen onze gezondheid niet teruggeven - we moeten terug naar een leven in harmonie met de natuur. Een ongezonde levensstijl en ongezonde voeding is immers vaak de aanleiding voor de ziekte."

Dit schreef Alfred Vogel in zijn boek 'Die Nahrung als Heilfactor'. Leven in harmonie met de natuur betekent ook voeding zoals de natuur het levert: zo vers mogelijk en zonder fabrieksmatige verwerking. Met een evenwichtige, natuurlijke voeding hoeft men zich volgens Vogel geen zorgen te maken over een teveel of een tekort aan vitaminen.

Lees hier de tien voedingsregels van Alfred Vogel:

1. Je bent wat je eet! Eten moet plezierig zijn en de gezondheid dienen. Eet zoveel mogelijk biologisch en zo vers en natuurlijk mogelijk - dat is lekker én gezond!

2. Zorg voor zo natuurlijk mogelijk voeding, rijk aan vezels, vitaminen en mineralen. Aanbevelingswaardig zijn goede vetten in de vorm van goede plantaardige oliën en vette vis, rijk aan omega-vetzuren.

3. Eet langzaam en kauw het voedsel goed ("Goedgekauwd is half verteerd"). Neem lichte maaltijden in de avond - groente, salades, lichte soep en vers fruit.

4. Voedsel moet vers zijn en goed worden klaargemaakt (niet in vet) om waardevolle voedingsstoffen te behouden. Het is beter warme maaltijden, die door het koken al waardevolle voedingsstoffen zijn verloren, niet nogmaals op te warmen. Vermijd kant-en-klaar maaltijden; of kies als het niet anders kan voor diepgevroren groenten.

5. Maak er een gewoonte van na het eten een wandeling te maken. Dit bevordert de doorbloeding en de spijsvertering.

6. Kies regelmatig voor een vastendag. Ook af en toe een sapdag, fruitdag, zuurkooldag of rijstdag is bevordelijk voor de darmflora.

7. Drink weinig koffie en alcohol. Vermijd nicotine. Deze stoffen werken irriterend op organen zoals maag en darmen.

8. Gebruik niet te veel zout, maar breng uw maaltijden op smaak met kruiden, kiemen, knoflook, citroensap en dergelijke.

9. Eet matig en eet niet wanneer je geen trek hebt. Alfred Vogel was overtuigd dat we met volwaardige voeding 40 tot 50% minder kunnen eten en toch alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgen.

10. Zelf leefde Alfred Vogel overwegend vegetarisch. Hij at volwaardige voeding met een basenoverschot en veel rauwkost. Net als mensen die in harmonie leven met de natuur tegenwoordig nog doen.

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Win een overnachting in de A.Vogel tuinen!

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >