Reizen & inspiratie

VS, Black Mountains, South Dakota, Black Eagle / Ben Black Elk Sinds het begin van de jaren 50 van de vorige eeuw verschillende reizen door de VS. Ontmoeting met het indianenopperhoofd Ben Black Elk, die Alfred Vogel vertrouwd maakte met de rode zonnehoed (Echinacea purpurea). In "Gesundheits-Nachrichten" van mei 1964 beschrijft hij dit als volgt: "Tocht met vrouw en dochter met de nieuwe Oldsmobile naar de Black Mountains en ontmoeting met een oud opperhoofd van de Sioux-indianen. Zijn grootvader vocht nog tegen Buffalo Bill (Cody). (...) In de zomer en de herfst heb ik met mijn gezin meer dan 5000 km gereisd in alleen maar indianengebied."
Europa Al op zijn 17e (in 1919) onderneemt Alfred Vogel een eerste reis naar Italië. Zijn hele leven lang reisde hij onvermoeibaar naar alle landen van de wereld, bestudeerde geneeskrachtige planten en levenswijzen, hield lezingen en zocht contact met voorvechters van de natuurlijke en plantengeneeskunde.
Japan, Hongkong, Korea Juni tot oktober 1961: Reizen naar Japan, Hongkong en Korea. Daarna verder naar India. "Toen ik voor het eerst in Japan was, was dat net bij het begin van de vitale economische en vooral industriële ontwikkeling." ("Gesundheits-Nachrichten" 9/1974).

Afbeelding: Twee Koreaanse vrouwen, omslagfoto van "Gesundheits-Nachrichten" 2.1964. Foto: Ruth Vogel.

Namibië, Kalahari 1965 – 1969: Verschillende malen verblijf in de Kalahari-woestijn. Onderzoek naar de effecten van duivelsklauw (Harpagophytum procumbens) bij reumatische klachten.
Australië, Tasmanië, Nieuw-Zeeland 1969: Studiereis door Australië, Nieuw-Zeeland en Tasmanië. Lezingen in vele grote steden en ook op radio en televisie.
Wist je dat

70% van de planten die we gebruiken voor de A.Vogel producten uit onze eigen tuinen bij ’t Harde komt?

Lees meer

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >