5 tips voor me-time!

Druk, druk, druk. Zo ervaren sommige mensen het leven tegenwoordig. We rennen van hot naar her en jongleren met een boel balletjes tegelijk. Werken, sporten, koken, sociaal leven, kinderen... ja, we hebben veel te doen.
Hoe meer balletjes, hoe moeilijker het jongleren wordt, dus moet je er af en toe eens eentje laten vallen om de rest hoog te houden. Jammer dat dat balletje meestal het 'me-time' balletje is. Want juist die me-time is zo belangrijk om de drukte van alledag goed aan te kunnen.

Waarom me-time?

Het me-time balletje is één van de belangrijkste balletjes die je hebt. Belangrijk om in evenwicht te blijven en je energie te geven om de andere balletjes in de lucht te houden. Me-time is de ideale gelegenheid om je batterijen even op te laden, zodat je er weer tegenaan kunt. Een heerlijke adempauze voor jou alleen.

Me-time? Zo pak je het aan!

1. Plan en behandel me-time zoals elke andere afspraak in je agenda

Als je geen moment in je agenda aankruist voor me-time, komt het er simpelweg niet van. Daarom is deze tip eigenlijk de belangrijkste: maak je me-time net zo belangrijk als elke andere afspraak in je agenda en plan het ook zo. Een werkmeeting, een sportsessie, een afspraak met vriendinnen en jouw me-time... Op die manier staan ze allemaal op hetzelfde niveau van belangrijkheid. Me-time hoeft overigens niet eens uren te duren. Soms volstaat een half uurtje lezen, wandelen of Netflixen al om je batterijen op te laden. Maar als het even kan, mag het altijd langer duren natuurlijk.

2. Regelmaat

Het is belangrijk dat je met regelmaat een adempauze inlast. Zorg ervoor dat me-time een wederkerend item in je agenda is. Dit kan wekelijks zijn, maar ook tweewekelijks, maandelijks... of zelfs dagelijks. Kies voor een ritme waar jij je goed bij voelt.

3. Leer loslaten

Als je alleen maar kunt denken aan hoe druk je het hebt en aan wat je allemaal nog moet doen, zal je me-time geen succes zijn. Laat het allemaal even los, laat alles voor wat het is. Het hoeft toch ook allemaal niet perfect te zijn? Vaak is gewoon goed ook 'goed genoeg'. Door je niet langer te verliezen in details krijg je bovendien meer tijd voor me-time.

4. Geen tijd voor schuldgevoelens

In jouw drukke agenda is er al helemaal geen tijd voor schuldgevoelens. Ban ze uit je hoofd. Soms moet je even egoïstisch zijn en enkel aan jezelf denken. Onthoud dat je omgeving er uiteindelijk ook beter van wordt als jij goed in je vel zit.

5. Invulling

Uiteraard is het ook belangrijk dat je een leuke invulling vindt voor jouw me-time. Hou je ervan om een taart of cake te bakken? Of laat je je graag verwennen bij de kapper? Liever wat sporten, een zalig lang bad, eindelijk dat boek lezen dat al zo lang op je ligt te wachten, een hele ochtend series kijken, of gewoon eens helemaal niets doen en lekker bijslapen... De lijst is eindeloos. Het maakt dan ook niet uit wat je doet, het belangrijkste is dat jij er gelukkig van wordt!

Laatste wijziging op deze pagina: 13-12-2022

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

De A.Vogel Tuinen

Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten

Bekijk de film!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Win een overnachting in de A.Vogel tuinen!

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >