Wat kun je doen tegen broze nagels in de overgang?

2 tips om je nagels te verzorgen

barbara Kuiper

Barbara Kuiper
WhatsApp je vraag

Nagels zijn een weerspiegeling van je gezondheid. Ze worden gevoed door het onderhuidse steunweefsel net als de rimpels in je gezicht. Als je te maken krijgt met broze, afbrokkelende nagels kan het te maken hebben met je hormonen. Je stofwisseling vertraagt in de overgang, omdat de aanmaak van oestrogeen en progesteron afnemen. 'Gelukkig' is de overgang in de meeste gevallen maar een fase, dus de kans is groot als je door de overgang heen bent je nagels weer glanzend en lang worden.

2 tips om je nagels te verzorgen

Natuurlijk heb je liever gezonde en mooie nagels dan broze, afgebrokkelde nagels. Daarom is goede verzorging belangrijk. Aan de hormoonschommelingen kun je weinig doen, maar er zijn wel andere manieren om je nagels gezond te houden. Hieronder geven we je 2 tips hoe je je nagels goed kunt verzorgen:

Tip 1 - verzorg je nagels

Vijlen, polijsten en een goede, voedende nagelriemolie zijn de basis van je nagelverzorging. Lange nagels kunnen gemakkelijker afbreken, dus houd ze wat korter zodat je hier minder snel mee te maken krijgt. Smeer vervolgens je nagelriemen in met de nagelriemolie voor extra verzorging.

Tip 2 – eet je nagels gezond

Bepaalde voedingsmiddelen en nutriënten kunnen je nagels extra ondersteunen. Keratine is een eiwit dat zorgt voor sterke nagels en haren. Dit haalt je lichaam uit eiwitrijke voeding zoals vis, eieren en noten. Ook kool, zeewier, knoflook en ui zijn goed voor je nagels. Hier zit silicium en zwavel in wat goed is voor broze nagels.

KOAG/KAG: 11-020-4161

Laatste wijziging op deze pagina: 15-06-2021

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

De A.Vogel Tuinen

Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten

Bekijk de film!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Win een overnachting in de A.Vogel tuinen!

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >