background

5 X droog in de winter

Droog, droger, droogst

Buiten waait een gure wind, of het vriest. Binnen is het dankzij de cv lekker warm.
Gevolg: een droge jeukende huid, handen, ogen en oogleden of lippen.

In de winter zorgen de lage temperaturen, de lage luchtvochtigheid, en de sterke, harde wind ervoor dat de natuurlijke lipiden van de huid sterk verlaagt worden. De natuurlijke lipiden zorgen ervoor dat de huid niet teveel uitdroogt.

Droog gezicht in de winter

Sommige mensen hebben permanent last van een droge (gezichts)huid. Door de dalende luchtvochtigheidsgraad gaat de huid meer vocht verliezen. De huid gaat bijzonder onbehaaglijk aanvoelen en heel vaak "trekken". Daarom moeten verscheidene keren per dag vette producten worden aangebracht, vooral op het gezicht en op de lippen.

Meer over droge huid & Crème Symphytum »

De acht principes van Alfred Vogel en de natuurlijke totaalaanpak

De overtuigingen van Alfred Vogel hebben nog niets aan geldigheid ingeboet. Zijn levensvisie is ook, of misschien wel juist, in deze tijd heel actueel. Lees de acht principes van Alfred Vogel en ontdek wat het merk A.Vogel zo bijzonder maakt. Meer lezen over de natuurlijke totaalaanpak

Voeding en gezondheid gaan hand in hand

Voeding is een belangrijke pijler voor (het behoud van) een goede gezondheid. En in zijn boek 'Die Narung als Heilfactor' benadrukt hij dat voeding een niet  te onderschatten factor is in de genezing. Meer lezen...

Droge & gesprongen lippen

Lippen zijn kwetsbaar omdat de huid bij de lippen veel dunner is dan de huid op andere delen van het lichaam. Onze lippen hebben geen natuurlijke beschermlaag met huidvetten en talgkliertjes. En ook geen hoornlaag die voor bescherming zorgt.

Meer over droge lippen & Crème Echinaforce »

Droge ogen

Net als een droge huid hebben veel mensen last van droge ogen tijdens de wintermaanden. Vaak veroorzaakt door de koude wind buiten in combinatie met de droge, warme lucht binnen. De ogen drogen uit door het verdampen van het vocht in de ogen.

Meer over droge ogen & A.Vogel Oogdruppels »

Droge, ruwe handen

Bij koud winterweer kunnen je handen droger, schraler en ruwer worden. Draag in de winter handschoenen om je handen te beschermen. Zorg met name in de winter ook voor een juiste luchtvochtigheid in huis.

Meer over droge, ruwe handen & Crème Bioforce »

Droge neus door droog neusslijmvlies

Als het neusslijmvlies is uitgedroogd dan werkt de filter van de neus niet zo goed meer en het zorgt voor een droog gevoel in de neus. Kenmerken van een droog neusslijmvlies zijn; vervelend gevoel in de neus, pijnlijk gevoel in de neus, jeuk in de neus, verminderde reuk of bloedneuzen.

Meer over droog neusslijmvlies »

Online bestellen bij A.Vogel betekent...

 

 

 10% als tegoed bij volgende aankoop

 Op werkdagen voor 21:30 uur met iDeal besteld? Morgen in huis!

 Gratis verzending bij een bedrag boven de €20,-

A.Vogel webwinkel

Persoonlijk contact
Klantenservice Webwinkel


Bestellingen worden verzorgd door De Online Drogist. Vraag de drogist om advies.

Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*