“Voedingswaarde vind ik belangrijker dan focussen op calorieën of diëten”

Interview met Lili Genee over bewuste voedingskeuzes

barbara Kuiper

Barbara Kuiper
WhatsApp je vraag

Vullen of Voeden

In november is de aftrap van een nieuwe, gezonde samenwerking. Vullen of Voeden en A.Vogel slaan de handen ineen met als doel: Nederland bewuster laten leven. Benieuwd naar hoe Lili Genee denkt over voeding, waarom A.Vogel volgens haar past bij Vullen of Voeden en wat zij heeft meegekregen vanuit haar geboorteland Iran? Lees dan snel verder!

Quote Lili Genee: ‘Het gaat niet om de voeding in je leven, maar om het leven in je voeding’

80/20-regel en variatie

"Voedingswaarde vind ik belangrijker dan focussen op calorieën of diëten. Ik vind het belangrijk om de 80/20-regel aan te houden en de tijd te nemen om te eten in plaats van gehaast en onregelmatig te eten. Bij Vullen of Voeden vinden wij variatie ook heel belangrijk. Bijvoorbeeld door te wisselen van ontbijt of door een warme soep als ontbijt te nemen, zolang het maar bij je past en je lichaam er goed op reageert. Een waardevolle les die ik heb gehad is dat het niet gaat om de voeding in je leven, maar om het leven in je voeding."

Voedzaam en lekker

"Vullen is op zijn tijd niet verkeerd, maar vergeet nooit te voeden. Wees er bovenal bewust van, elke dag opnieuw. Het is belangrijk dat je naar de signalen van je lichaam luistert, want met voeding kun je echt verschil maken. Zelfs kleine stapjes kunnen al een grote verbetering zijn. Maak bijvoorbeeld de zogenaamde ongezonde dingen, zoals pizza en taart, voedzaam en lekker.

Lili Genee

Pure en onbewerkte producten

"Vaak kies ik voor pure en onbewerkte producten. Daarbij let ik op de voedingswaarde, want alleen voedsel dat nog een natuurlijke voedingswaarde bezit, geeft het lichaam wat het nodig heeft. Door te werken met verse kruiden versterk ik de smaak van gerechten zonder zout te gebruiken. In mijn keuken vind je daarom altijd groenten, verse kruiden, kiemen en rood fruit/blauwe bessen."

Slow cooking

"Met geduld en plezier koken. Er echt een sfeertje van maken waarbij de geur en kleur en vooral het gezelschap en de wijze van tafeldekken het verschil kunnen maken. Slow cooking heb ik echt meegekregen vanuit mijn geboorteland. Net als veel gebruik maken van verse kruiden bij een gerecht."

Quote Lili levenswijze

Snoepmomentje

"Vega curry met veel groenten en paddenstoelen is mijn favoriete gerecht. Mijn kinderen zijn gek op paella, gestoomde bietjes, broccoli, spruitjes en zelfgemaakte pizza. Maar ook bouillon vinden ze heerlijk. Als mijn kinderen willen snoepen, geef ik vaak chocola, zelfgemaakt ijs of snoep uit de natuurwinkel. We maken zelf ook wel eens 'snoep', bijvoorbeeld pepernoten of genieten van een worteltaart."

In de A.Vogel Eet Je Gezond nieuwsbrief deelt Lili 3 unieke recepten. Schrijf je nu in en mis niets!

Laatste wijziging op deze pagina: 09-11-2017

Gratis A.Vogel Vitamine D3 bij je bestelling

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >