background

A.Vogel Natuurlijk & Gezond

Algemene informatie over de A.Vogel tuinen

Oppervlakte

De A.Vogel tuinen hebben een oppervlakte van 14 hectare.

Hoeveelheid plantensoorten

In de tuinen zijn meer dan 35 plantensoorten te vinden. Alle planten worden ecologisch geteeld en vaak nog met de hand geoogst.

Kilogram oogst per jaar

De opbrengt varieert per seizoen, maar bedraagt gemiddeld zo’n 60.000 kilogram. Het met de hand oogsten is zeer arbeidsintensief. De oogst van 1 kilogram blad kan 1 manuur in beslag nemen.

Zaaigoed

Sommige planten zijn meerjarig, anderen moeten elk jaar opnieuw worden geplant. Jaarlijks worden in de tuinen zo’n 200.000 geneeskrachtige planten geplant en 300 kilogram zaaigoed uitgezaaid.

Openingstijden

U bent dagelijks van harte welkom in de tuinen tussen zonsopkomst en zonsondergang. De tuinen zijn echter op zijn mooist tussen juni en september! De Landgoedwinkel is geopend vanaf 1 mei t/m 28 oktober 2017 van 10.00 uur tot 17.00 uur. Op zon- en feestdagen is de winkel gesloten.

Hond mee?

In de A.Vogel Tuinen zijn honden helaas niet welkom.

Volg ons op Facebook!

 

Wist je dat 70% van de planten die we gebruiken voor de A.Vogel producten uit onze eigen tuinen komen?

70% van de planten die we gebruiken voor de A.Vogel producten komt uit de tuinen bij ’t Harde. De overige 30% niet. Simpelweg omdat deze planten niet in ons klimaat kunnen groeien. We oogsten ze daarom op de plek waar ze vandaan komen. 100% ecologisch en maatschappelijk verantwoord.

Lees meer

Ontdek de principes
van Alfred Vogel

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek A.Vogel Wereld
Natuurlijke stoelgang bevorderen? Vraag gratis een probeerverpakking Linoforce aan! Vraag gratis linoforce aan