background

A.Vogel Natuurlijk & Gezond

De kruidentuin van Alfred Vogel

In ieder A.Vogel product een stukje A.Vogel tuinen

‘U moet uw gezondheid koesteren’, opperde Alfred Vogel vaak. Zelf gebruikte hij daar de natuur voor. Hij was vaak actief in de natuur, at veel groente en fruit en gebruikte geneeskrachtige kruiden om eventuele gezondheidsklachten te behandelen. Zijn ontdekkingen op dit gebied vormen de basis voor de gezondheidsproducten en homeopathische geneesmiddelen van het merk A.Vogel.

 

De kracht van de verse plant

De planten en kruiden worden ecologisch gekweekt in de A.Vogel tuinen. Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Vijf kilometer verderop, in Elburg, worden de planten verwerkt tot de A.Vogel producten. De meeste planten worden binnen acht uur na oogsten verwerkt. Alfred Vogel stelde namelijk vast dat alleen vers verwerkte planten nog over al hun geneeskracht en werkzame stoffen beschikken. De natuurlijke geneesmiddelen van A.Vogel zijn dan ook zo vers als de natuur zelf.

Oogsten op het juiste moment

Het oogsten gebeurt op verschillende momenten in het jaar. Begin april wordt de Taraxacum officinale/Paardebloem geoogst, in juli worden de eerste Echinacea planten geknipt terwijl de wortels van deze plant, die ook veel werkzame stoffen bevatten, pas enkele maanden laten worden geoogst. Ieder plantje, ieder kruid kent een eigen oogsttijd en oogstwijze. Zo worden van de rustgevende Melissa officinale planten alleen de knoppen gebruikt, terwijl bij de Solidago (Guldenroede) juist de stengels de meeste geneeskracht bevatten. Ook de verwerking is erop gericht om de werkzame stoffen zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen.

Kleuren en geuren

Het kweken en oogsten van de planten en kruiden op een manier die zorgt voor een optimale oogst is hoofdzaak in de A.Vogel tuinen. De schitterende bloemenpracht en de overheerlijke geuren zijn slechts bijzaak. Maar wel een hele leuke bijzaak die het zeer de moeite waard maakt om een bezoek te brengen aan de A.Vogel tuinen. De velden met bloemen in allerlei kleuren leveren prachtige plaatjes op en de geuren van verse tijm, salie of guldenroede zorgen dat het water u in de mond loopt.

Wist je dat

70% van de planten die we gebruiken voor de A.Vogel producten uit onze eigen tuinen bij ’t Harde komt?

Lees meer

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >