Activiteiten in de A.Vogel tuinen

Een gezond dagje uit, midden in de natuur

Wat is er normaal gesproken te doen in de A.Vogel tuinen?

Het Kruidentheehofje

Wat is er nou lekkerder dan je eigen theemelange te maken na een heerlijke wandeling? Jij plukt zelf jouw eigen kruiden voor een weldadige kop kruidenthee. Om vervolgens van de pure smaak te genieten in de loungehoek op het terras bij Zorgboerderij Westbroek. Een perfect moment om even bij te kletsen of uit te rusten na een wandeling over het landgoed.

Pluk- en Smultuin

De naam zegt het al: in de Pluk- en Smultuin kun je verschillende kruiden, bloemen én planten plukken en proeven. Gewoon tijdens het wandelen, vers van het land; net zoals Alfred Vogel het deed. Zo ontdek je nieuwe smaken en natuurlijke lekkernijen. Denk aan suikermais, Oost-Indische kers en frambozen.

Blotevoetenpad

Hoe voelt het om door kruiden te lopen? Wat is het effect van de pepermuntplant op een vermoeide voet? En hoe voelen verschillende grondsoorten tussen de tenen aan? Het pad met verschillende voelbelevenissen leidt je door de bloeiende kruidenvelden en eindigt bij een waterbron naast de speeldernis.

Wandeling met gratis luistertour

De gratis wandelgids en de interactieve Luistertour ‘in de voetsporen van Alfred Vogel’ zijn te verkrijgen in de Landgoedwinkel. Ze geven meer interessante informatie over diverse planten, bomen en kruiden en over alle bezienswaardigheden ter plekke. Volg de borden en verplaats je al lezend of luisterend door de A.Vogel tuinen (2 kilometer) of wandel de tocht van 4 kilometer over landgoed Zwaluwenburg. Loop ook zeker even langs kasteel Zwaluwenburg!

Bungelen boven de Insectentuin

Neem plaats op het bungelbankje en wees even stil. Al snel hoor en zie je van alles zoemen boven de wildbloeiers onder je voeten. Dit zijn de kleinste medewerkers van de A.Vogel tuinen; de bijen, vlinders, gaasvliegen en lieveheersbeestjes. En daar zijn we heel zuinig op. In deze tuin ontdek je waarom ze zo belangrijk zijn én hoe jij ervoor kunt zorgen dat ze niet verdwijnen.

Puzzeltocht voor kinderen én volwassenen

In de A.Vogel tuinen zijn twee leuke en leerzame interactieve puzzeltochten uitgezet. Eentje voor kinderen en een voor volwassenen. De puzzeltocht is gratis en de benodigde materialen kunnen bij de Landgoedwinkel worden afgehaald.  En ook leuk: als je de ingevulde puzzel laat zien bij de Landgoedwinkel dan ontvang je een leuk cadeautje!

Speeldernis

Kinderen tot 12 jaar kunnen hier klimmen en klauteren, balanceren op de evenwichtsbalk en zwieren en zwaaien met de kabelbaan. Op het veldje kunnen ze lekker rennen, ravotten of voetballen.

De Landgoedwinkel

In de Landgoedwinkel kun je de film over het productieproces van plant tot klant bekijken. Drink een kopje koffie of thee op het terras of pluk je eigen theekruiden in het naastgelegen Kruidentheehofje. Daarnaast kun je hier het gehele assortiment aan A.Vogel producten kopen, maar ook honing en cadeauartikelen.

Zorgboerderij Westbroek

Zorgboerderij Westbroek, gelegen vlak naast de A.Vogel tuinen, is een boerderijproject van ’s Heeren Loo. Hier verrichten mensen met een beperking verschillende werkzaamheden, afgestemd op hun wensen en mogelijkheden. Zo helpen de bewoners van Zorgboerderij Westbroek mee in de tuinen. Er wordt onkruid gewied en de cliënten helpen met bemesten en oogsten. Daarnaast lopen ze stage in de Landgoedwinkel op het erf van de boerderij.

Op zon- en feestdagen is het terrein gesloten.

Kruidentheehofje

A.Vogel Natuurlijk & Gezond

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >