Activiteiten in de A.Vogel tuinen

Een gezond dagje uit, midden in de natuur

Wat is er te doen in de A.Vogel tuinen?

Het Kruidentheehofje

Wat is er nou lekkerder dan je eigen theemelange te maken na een heerlijke wandeling? Jij plukt zelf jouw eigen kruiden voor een weldadige kop kruidenthee. Om vervolgens van de pure smaak te genieten in de loungehoek op het terras bij Zorgboerderij Westbroek. Een perfect moment om even bij te kletsen of uit te rusten na een wandeling over het landgoed.

Pluk- en Smultuin

De naam zegt het al: in de Pluk- en Smultuin kun je verschillende kruiden, bloemen én planten plukken en proeven. Gewoon tijdens het wandelen, vers van het land; net zoals Alfred Vogel het deed. Zo ontdek je nieuwe smaken en natuurlijke lekkernijen. Denk aan suikermais, Oost-Indische kers en frambozen.

Blotevoetenpad

Hoe voelt het om door kruiden te lopen? Wat is het effect van de pepermuntplant op een vermoeide voet? En hoe voelen verschillende grondsoorten tussen de tenen aan? Het pad met verschillende voelbelevenissen leidt je door de bloeiende kruidenvelden en eindigt bij een waterbron naast de speeldernis.

Wandeling met Luistertour

De gratis wandelgids (bij de Landgoedwinkel verkrijgbaar) of de interactieve Luistertour ‘in de voetsporen van Alfred Vogel’ (2 euro) geeft meer informatie over diverse planten, bomen en kruiden en over alle bezienswaardigheden ter plekke. Volg de borden en verplaats je al lezend of luisterend door de A.Vogel tuinen (2 kilometer) of wandel de tocht van 4 kilometer over landgoed Zwaluwenburg. Loop ook zeker even langs kasteel Zwaluwenburg!

Speurtocht voor kinderen

In de A.Vogel tuinen is een leuke en leerzame speurtocht uitgezet voor kinderen. De speurtocht staat in de gratis wandelgids (bij de landgoedwinkel verkrijgbaar). Als de kinderen de ingevulde puzzel laten zien bij de landgoedwinkel, ontvangen ze een leuk cadeautje!

Speeldernis

Kinderen tot 12 jaar kunnen hier klimmen en klauteren, balanceren op de evenwichtsbalk en zwieren en zwaaien met de kabelbaan. Op het veldje kunnen ze lekker rennen, ravotten of voetballen.

De Landgoedwinkel

De Landgoedwinkel is geopend van mei t/m oktober 2018 van 10.00 uur tot 17.00 uur. Op zon- en feestdagen is de winkel gesloten.
In de landgoedwinkel kun je de film over het productieproces van plant tot klant bekijken. Drink een kopje koffie, thee of Echinaforce Hot Drink op het terras of pluk je eigen theekruiden in het naastgelegen Kruidentheehofje. Daarnaast kun je hier het gehele assortiment aan A.Vogel producten kopen, maar ook eieren, honing en cadeauartikelen.

Zorgboerderij Westbroek

Zorgboerderij Westbroek, gelegen vlak naast de A.Vogel tuinen, is een boerderijproject van ’s Heeren Loo. Hier verrichten mensen met een beperking verschillende werkzaamheden, afgestemd op hun wensen en mogelijkheden. Naast het verzorgen van de dieren en het hakken van hout helpen de bewoners van Zorgboerderij Westbroek mee in de tuinen. Er wordt onkruid gewied en de cliënten helpen met bemesten en oogsten. Daarnaast runnen ze, samen met hun begeleiders en de gastvrouwen van A.Vogel, de Landgoedwinkel op het erf van de boerderij.

Op zon- en feestdagen is het terrein gesloten.

Kruidentheehofje

A.Vogel Natuurlijk & Gezond

Wist je dat 70% van de planten die we gebruiken voor de A.Vogel producten uit onze eigen tuinen komt?

70% van de planten die we gebruiken voor de A.Vogel producten komt uit de tuinen bij ’t Harde. De overige 30% niet. Simpelweg omdat deze planten niet in ons klimaat kunnen groeien. We oogsten ze daarom op de plek waar ze vandaan komen. 100% ecologisch en maatschappelijk verantwoord.

Lees meer

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Gratis Echinaforce Crème bij bestelling > € 20