background

A.Vogel Natuurlijk & Gezond

Activiteiten

A.Vogel tuinen voor de leukste natuurbelevenissen!

Boek een arrangement!

Bezoek de A.Vogel tuinen gratis op eigen gelegenheid of boek één van onze arrangementen voor een gezond dagje uit (maximaal 25 personen). Makkelijk ter plekke te regelen of van te voren te boeken. Klik hier voor meer informatie en om uw dagje uit te boeken!

Openingstijden

U bent dagelijks van harte welkom in de tuinen tussen zonsopkomst en zonsondergang. De tuinen zijn op zijn mooist tussen tussen juni en september! De Landgoedwinkel is geopend van 1 mei t/m 28 oktober 2017 van 10.00 uur tot 17.00 uur. Op zon- en feestdagen is de landgoedwinkel gesloten.

Hond mee?

In de A.Vogel Tuinen zijn honden helaas niet welkom. Op het landgoed en op de paden langs de A.Vogel tuinen zijn de trouwe viervoeters natuurlijk wel welkom, mits aangelijnd. Wij danken u voor uw begrip.

Wat is er te doen in de Tuinen?

* Het Kruidentheehofje

Wat is er nou lekkerder dan je eigen theemelange te maken na een heerlijke wandeling? U plukt zelf uw eigen kruiden voor een weldadige kop kruidenthee. Om vervolgens van de pure smaak te genieten in de loungehoek op het terras bij Zorgboerderij Westbroek. Een perfect moment om even bij te kletsen of uit te rusten na een wandeling over het landgoed.

* Nieuw: Pluk- en Smultuin!

De naam zegt het al: in de Pluk- en Smultuin kunt u verschillende kruiden, bloemen én planten plukken en proeven. Gewoon tijdens het wandelen, vers van het land; net zoals Alfred Vogel het deed. Zo ontdekt u nieuwe smaken en natuurlijke lekkernijen. Denk aan suikermais, Oost-Indische kers en frambozen.

* Blotevoetenpad

Hoe voelt het om door kruiden te lopen? Wat is het effect van de pepermuntplant op een vermoeide voet? En hoe voelen verschillende grondsoorten tussen de tenen aan? De korte wandeling met verschillende voelbelevenissen eindigt bij een waterbron naast de speeldernis.

* Wandeling (2 of 4 kilometer)

Een gratis wandelgids (bij de entree verkrijgbaar) geeft meer informatie over diverse planten, bomen en kruiden en over andere bezienswaardigheden ter plaatse. Volg de borden en verplaatst u al lezende door de A.Vogel tuinen (2 kilometer) of wandel de tocht van 4 kilometer over landgoed Zwaluwenburg. Loop ook zeker even langs het Huis Zwaluwenburg en geniet van de doorlopende kunstexposities. Meer info: Landgoed Zwaluwenburg.

* Speurtocht voor kinderen

In de A.Vogel tuinen is een leuke en leerzame speurtocht uitgezet voor kinderen. De speurtocht staat in de gratis wandelgids (bij de landgoedwinkel verkrijgbaar). Als de kinderen de ingevulde puzzel laten zien bij de landgoedwinkel, krijgen ze een prijsje.

* Trimbaan

Een sportieve buitenactiviteit. Volg de instructies op de bordjes langs de trimbaan en werk zo aan uw gezondheid.

* Speeldernis

Kinderen tot 12 jaar kunnen hier klimmen en klauteren, balanceren op de evenwichtsbalk en zwieren en zwaaien met de kabelbaan. Op het veldje kunnen ze lekker rennen, ravotten of voetballen.

* De Landgoedwinkel en zorgboerderij Westbroek

De Landgoedwinkel is geopend van 1 mei t/m 28 oktober 2017 van 10.00 uur tot 17.00 uur. Op zon- en feestdagen is de winkel gesloten.

In de landgoedwinkel kunt u de film over het productieproces van plant tot klant bekijken. Drink een kopje koffie, thee of Echinaforce Hot Drink op het terras of pluk uw eigen theekruiden in het naastgelegen Kruidentheehofje. Daarnaast kunt u hier het gehele assortiment A.Vogel producten kopen, maar ook eieren, honing en cadeauartikelen.

Zorgboerderij Westbroek, gelegen vlak naast de A.Vogel tuinen, is een boerderijproject van ’s Heeren Loo. Hier verrichten mensen met een beperking verschillende werkzaamheden, afgestemd op hun wensen en mogelijkheden.

Naast het verzorgen van de dieren en het hakken van hout helpen de bewoners van Zorgboerderij Westbroek mee in de tuinen. Er wordt onkruid gewied en de cliënten helpen met bemesten en oogsten. Daarnaast runnen ze, samen met hun begeleiders en de gastvrouwen van A.Vogel, de Landgoedwinkel op het erf van de boerderij.

Vragen over de A.Vogel Tuinen? Neem gerust contact met ons op

Wilt u meer weten over de arrangementen, de wandelroutes of het landgoedwinkeltje? Stuur ons dan gerust een mail! Mailen kan naar: avogeltuinen@biohorma.nl.

Bellen kan ook naar het A.Vogel Informatiecentrum.

Volg ons op Facebook!

 

Wist je dat 70% van de planten die we gebruiken voor de A.Vogel producten uit onze eigen tuinen komen?

70% van de planten die we gebruiken voor de A.Vogel producten komt uit de tuinen bij ’t Harde. De overige 30% niet. Simpelweg omdat deze planten niet in ons klimaat kunnen groeien. We oogsten ze daarom op de plek waar ze vandaan komen. 100% ecologisch en maatschappelijk verantwoord.

Lees meer

Ontdek de principes
van Alfred Vogel

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek A.Vogel Wereld
Natuurlijke stoelgang bevorderen? Vraag gratis een probeerverpakking Linoforce aan! Vraag gratis linoforce aan