background

Spijsvertering op vakantie

Voedzame vakantietips

Om de darmen goed in hun ritme te houden, kunt u tijdens uw vakantie wat extra op uw voeding letten met behulp van de volgende tips.

  • U heeft vakantie, bent lekker vrij en hoeft u niet te haasten. Neem daarom de tijd voor het eten en kauw uw voedsel goed. Voorkom de hap-slik-weg-methode, want dit zorgt ervoor dat de darmen moeite krijgen met het verwerken van de voeding.
  • Hoewel er vooral in het buitenland veel wit brood wordt gegeten, is het toch belangrijk dit (en andere geraffineerde voedingsmiddelen) te beperken. Kies ook voor vezelrijke voeding als graan- en volkorenproducten, zilvervliesrijst, muesli, groente en noten.
  • Drink voldoende water, zeker als u te maken hebt met een flinke dosis warmte en een ander klimaat. Door tenminste anderhalf tot twee liter per dag te drinken (bronwater of kruidenthee) helpt u uw stoelgang aanzienlijk.
  • Toch nog een moeizame darmwerking? Drink dan ’s morgens op de nuchtere maag twee glazen lauw water. Hierdoor komt de darmwerking goed op gang.

 

Natuurlijke hulp voor een goede spijsvertering


A.Vogel Linoforce
Soms kunnen uw darmen toch anders werken dan normaal gesproken, ook al volgt u alle bovenstaande tips op. Neem daarom uit voorzorg een blikje Linoforce mee in uw koffer. Dit is voor een regelmatige stoelgang, helpt de ontlasting zacht te maken en is 100% natuurlijk.

A.Vogel Boldocynara
Een product met enkele heilzame planten zoals bijvoorbeeld artisjok en paardebloem, die de reinigende werking van de lever ondersteunen en een positieve invloed op de galblaas hebben.

A.Vogel Aciforce
A.Vogel Aciforce is een zogeheten 'probioticum'. Een probioticum is een product dat bacteriën bevat. In Aciforce zijn dat melkzuurbacteriën. Omdat deze bacteriën van nature ook in de darmen voorkomen, versterkt dit middel de darmflora.

A.Vogel Tormentavena
Dit natuurlijke product heeft een positieve invloed op de darmfunctie en helpt de ontlasting dikker te maken. Daarmee draagt het bij aan een goede spijsvertering. Bij acuut gebruik zo nodig elk uur 5 druppels of 1 tablet innemen.

Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang maandelijks handige tips en weetjes over gezondheid en lifestyle.

Schrijf je nu in >