background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Geitenkaas- en zoete aardappelschotel

  • Tijd:  min
    Bereiden:  min
  • Gemiddeld
  • 2 p.

Zoete aardappelen en geitenkaas zijn heerlijk samen. Dit smakelijke vegetarische gerecht is, geserveerd met verse salade of veel groenten, een heerlijke maaltijd voor het hele gezin.

Geitenkaas- en zoete aardappelschotel
  • Tijd: 45 min
  • Bereiden: 50 min
  • Gemiddeld
  • 2 p.
Geitenkaas- en zoete aardappelschotel

Ingrediënten

Geitenkaas- en zoeteaardappelschotel

  • 500 gram zoete aardappelen
  • 250 gram bloemige aardappelen
  • 50 ml olijfolie
  • Herbamare® Original kruidenzout
  • versgemalen peper
  • 200 gram wortelen
  • 100 gram prei
  • 100 gram geitenkaas
  • 1 takje rozemarijn, fijngehakt
  • 100 gram hazelnoten, grofgehakt
  • 2 eetlepels mierikswortel, geraspt

En natuurlijk met:

Hoe maak je geitenkaas- en zoeteaardappelschotel?

1. Bekleed een ovenschaal met een diameter van 26 cm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Schil zowel zoete als bloemige aardappelen en snijd ze in stukken van 3 mm dik. Blancheer 2 minuten in kokend water met zout. Laat ze uitlekken, leg ze in koud water en laat nog eens uitlekken.

3. Wrijf de olie, Herbamare® kruidenzout en peper in de aardappelen. Schik de helft van beide soorten aardappelen in de vorm van een rozet op een ingevette ovenschaal (werk van binnen naar buiten).

4. Hak de wortelen en prei in kleine stukjes en meng deze met de rozemarijn, hazelnoten, mierikswortel en 100 gram geitenkaas.

5. Verspreid het wortel- en preimengsel over de aardappelbasis. Rangschik de resterende aardappelen in de vorm van een rozet op het mengsel (werk van buiten naar binnen). Beleg met de rest van de kaas.

6. Bak de schotel ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven of tot de aardappelen bruin aan de randen worden.

  Kan ook als voorgerecht voor 4 personen worden geserveerd.

 Bron van gezondheid

  • een goede bron van magnesium
  • boordevol vitaminen - B6, C en D
  • rijk aan ijzer en antioxidanten
Geitenkaas- en zoete aardappelschotel

Irene is een gepassioneerde, talentvolle kok en banketbakker die bekend staat om haar heerlijke taarten, hartige soepen en gezonde, voedzame recepten.

Wil je ook wekelijks op donderdag de heerlijkste gezonde recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale nieuwsbrief!

 

Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Elke week een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Wil je ook wekelijks op donderdag de heerlijkste gezonde recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale "eet je gezond nieuwsbrief"!

Schrijf je in!
Gratis boek Vullen of Voeden bij bestelling > €20