background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Rosé zalm met ovengeroosterde groenten

  • Tijd:  min
    Bereiden:  min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.

Door zalm te combineren met ovengeroosterde groenten heb je een smaakvolle en lichte maaltijd. Met dit recept van Jadis van The Lemon Kitchen prikkel je verschillende smaakpapillen door het bittere van de spruitjes, het zoete van de pompoen en het frisse van de citroen. En krijg je gelijk voldoende groenten binnen!

Jadis Schreuder
  • Tijd: 40 min
  • Bereiden: 10 min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.
Rosé zalm met ovengeroosterde groeten

Ingrediënten

Rosé zalm met ovengeroosterde groenten

  • 50 gram zalm zonder huid
  • 1 citroen (zeste)
  • 300 gram rode bietjes (voorgekookt)
  • 300 gram spruitjes
  • 500 gram pompoen
  • 1 eetlepel Herbamare Kruidenzout
  • 2 eetlepels olijfolie

Hoe maak je rosé zalm met ovengroenten?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Snijd de pompoen met schil en al in gelijke stukken van 2 cm bij 1 cm. Verwijder de onderkant van de spruitjes en eventueel het buitenste blad. Snijd de rode bieten in 4 stukken.

3. Leg de groenten samen met een gehalveerde citroen in een ovenschaal op bakpapier. Strooi er 1 theelepel Herbamare kruidenzout over en druppel olijfolie over de groenten.

4. Plaats de ovenschaal voor 35 minuten in de oven.

5. Haal de ovenschaal eruit en zet de oven nu op 150 graden. Leg de zalmmoten op de groenten in de ovenschaal. Strooi er nog een snuf Herbamare kruidenzout en peper overheen.

6. Zet de ovenschaal voor 10-12 minuten terug in de oven. Als je een tool hebt om de temperatuur van de zalm te meten: de kerntemperatuur van een rosé gegaarde zalm is 50 graden.

7. Als de zalm van binnen rosé is haal je de ovenschaal uit de oven en knijp je de gehalveerde citroen die in de ovenschaal ligt uit over de groenten en zalm.

8. Schep de groenten en zalm op de borden en rasp citroenzeste er overheen.

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder is content creator (recepten, styling & fotografie) én eigenaar van de culinaire website: The Lemon Kitchen. Haar verrassende gerechten kenmerken zich door de frisse en onmiskenbare smaakmaker: biologische citroen. Jadis heeft het kookboek: The Lemon Kitchen Kookboek uitgebracht. Een informatief kookboek met een masterclass over bio citroen. Hierin laat Jadis de veelzijdigheid van de citrusvrucht zien. 

waarderingen

Schrijf een recensie

4

Bezoeker J. | 25 augustus 2021

Algehele tevredenheid

10

Bezoeker E. | 13 augustus 2021

Algehele tevredenheid

10

Bezoeker | 12 augustus 2021

Algehele tevredenheid

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Het mooiste stukje natuur ben je zelf

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >