background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Vissoep met wortel en bleekselderij

  • Tijd:  min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.

Deze makkelijke vissoep zit vol heerlijke ingredi├źnten, zoals kabeljauw, wortel en bleekselderij. Je brengt de soep op smaak met een zelfgemaakte Franse kruidenmix. Lekker als lunch, maar ook als avondmaaltijd met stokbrood.

  • Tijd: 25 min
  • Bereiden: min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.
Vissoep met wortel en bleekselderij

Ingrediënten

Vissoep met wortel en bleekselderij

  • 250 gram wortelen
  • 250 gram bleekselderij
  • 150 gram ui
  • 750 ml visbouillon
  • 400 gram kabeljauw
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 eetlepel olijfolie

Zelfgemaakte Franse Kruidenmix

  • 1 theelepel Herbamare┬« Original kruidenzout
  • 2 theelepels fijngehakte tijm
  • 2 theelepels fijngehakte peterselie
  • 2 theelepels fijngehakte bieslook
  • 2 theelepels fijngehakte dille

Hoe maak je deze vissoep met wortel en bleekselderij?

1. Snipper de ui en snijd de wortelen in dunne plakjes. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd deze in plakjes. Snijd de kabeljauw in stukjes.

2. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui. Bak de wortel en bleekselderij kort mee. Voeg de tomatenblokjes en de visbouillon toe. Breng het geheel aan de kook met een deksel op de pan.

3. Voeg de kabeljauw en de Franse kruidenmix toe en kook 10 minuten.

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

Vissoep met wortel en bleekselderij

waarderingen

Schrijf een recensie

10

Bezoeker G. | 30 november 2020

Algehele tevredenheid

 

Elke week een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Wil je ook wekelijks op donderdag de heerlijkste gezonde recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale "eet je gezond nieuwsbrief"!

Schrijf je in!

Ontvang elke week gratis lekkere en gezonde recepten in je mail

tip

Ontvang wekelijks gratis gezonde recepten

Inschrijven >>