background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Quiche van zalm en zoete aardappelen

  • Tijd:  min
    Bereiden:  min
  • Gemiddeld
  • 4 p.

Dit is een favoriet van mijn gezin. De smaken van de gerookte zalm en zoete aardappelen passen perfect bij de mooie hartige vulling en het knapperige deeg. Serveer warm of koud met een verse salade voor een heerlijke lunch of licht diner.

Quiche van zalm en zoete aardappelen
  • Tijd: 30 min
  • Bereiden: 30 min
  • Gemiddeld
  • 4 p.
Quiche van zalm en zoete aardappelen

Ingrediënten

Quiche van zalm en zoete aardappelen

Deeg:

  • 200 gram speltbloem
  • 100 gram zachte boter
  • 3 eetlepels koud water

Vulling:

  • 800 gram zoete aardappelen, in kleine blokjes gesneden
  • ½ theelepel anijszaad
  • ½ theelepel mosterdzaadjes
  • 1 theelepel korianderzaadjes
  • 1 eetlepel Herbamare® Original kruidenzout
  • 2 eetlepels boekweitzaadjes
  • 100 gram kastanjes, gepeld en gekookt
  • 1 eetlepel walnootolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 bosje lente-uitjes, fijngesneden
  • 200 gram gerookte zalm, dun gesneden
  • 1 groot ei
  • 100 gram zure room

En natuurlijk met:

Hoe maak je quiche van zalm en zoete aardappelen?

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Voor het deeg: wrijf de boter door de bloem tot het mengsel op broodkruimels lijkt. Voeg het water toe en maak een bal van het deeg. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het rusten.

3. Voor de vulling: kook de blokjes zoete aardappel gaar, laat het dan uitlekken. Plet de anijs, mosterd, koriander, Herbamare® Original kruidenzout en voeg toe aan de zoete aardappel. Voeg de boekweitzaden, kastanjes, olie, lente-uitjes en zalm toe aan de zoete aardappelmix. Klop het ei en de zure room tot een gladde massa in een afzonderlijke kom.

4. Bedek een bakblik van 28 cm met het deeg.

5. Verdeel de zoete aardappelmix over het deeg en giet dan de eiermix erover.

6. Bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant bruin wordt.

 Bron van gezondheid

  • een goede bron van magnesium
  • boordevol vitaminen (B6, C en D)
  • rijk aan ijzer en antioxidanten
Quiche van zalm en zoete aardappelen

Irene is een gepassioneerde, talentvolle kok en banketbakker die bekend staat om haar heerlijke taarten, hartige soepen en gezonde, voedzame recepten.

waarderingen

Schrijf een recensie

10

Bezoeker M. | 8 april 2019

Algehele tevredenheid

10

Bezoeker A. | 30 december 2016

Algehele tevredenheid

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Het mooiste stukje natuur ben je zelf

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >