background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Quiche van zalm en zoete aardappelen

  • Tijd:  min
    Bereiden:  min
  • Gemiddeld
  • 4 p.

Dit is een favoriet van mijn gezin. De smaken van de gerookte zalm en zoete aardappelen passen perfect bij de mooie hartige vulling en het knapperige deeg. Serveer warm of koud met een verse salade voor een heerlijke lunch of licht diner.

Quiche van zalm en zoete aardappelen
  • Tijd: 30 min
  • Bereiden: 30 min
  • Gemiddeld
  • 4 p.
Quiche van zalm en zoete aardappelen

Ingrediënten

Quiche van zalm en zoete aardappelen

Deeg:

  • 200 gram speltbloem
  • 100 gram zachte boter
  • 3 eetlepels koud water

Vulling:

  • 800 gram zoete aardappelen, in kleine blokjes gesneden
  • ½ theelepel anijszaad
  • ½ theelepel mosterdzaadjes
  • 1 theelepel korianderzaadjes
  • 1 eetlepel Herbamare® Original kruidenzout
  • 2 eetlepels boekweitzaadjes
  • 100 gram kastanjes, gepeld en gekookt
  • 1 eetlepel walnootolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 bosje lente-uitjes, fijngesneden
  • 200 gram gerookte zalm, dun gesneden
  • 1 groot ei
  • 100 gram zure room

En natuurlijk met:

Hoe maak je quiche van zalm en zoete aardappelen?

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Voor het deeg: wrijf de boter door de bloem tot het mengsel op broodkruimels lijkt. Voeg het water toe en maak een bal van het deeg. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het rusten.

3. Voor de vulling: kook de blokjes zoete aardappel gaar, laat het dan uitlekken. Plet de anijs, mosterd, koriander, Herbamare® Original kruidenzout en voeg toe aan de zoete aardappel. Voeg de boekweitzaden, kastanjes, olie, lente-uitjes en zalm toe aan de zoete aardappelmix. Klop het ei en de zure room tot een gladde massa in een afzonderlijke kom.

4. Bedek een bakblik van 28 cm met het deeg.

5. Verdeel de zoete aardappelmix over het deeg en giet dan de eiermix erover.

6. Bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant bruin wordt.

 Bron van gezondheid

  • een goede bron van magnesium
  • boordevol vitaminen (B6, C en D)
  • rijk aan ijzer en antioxidanten
Quiche van zalm en zoete aardappelen

Irene is een gepassioneerde, talentvolle kok en banketbakker die bekend staat om haar heerlijke taarten, hartige soepen en gezonde, voedzame recepten.

Wil je ook wekelijks op donderdag de heerlijkste gezonde recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale nieuwsbrief!

waarderingen

beoordeling:

30.12.2016

“Mmmmmmmmmmmm echt heerlijke combinatie van groente en vis met de heerlijke knapperige korst”

Aly Vos

 

Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Elke week een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Wil je ook wekelijks op donderdag de heerlijkste gezonde recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale "eet je gezond nieuwsbrief"!

Schrijf je in!