background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Kip tandoori met zoete aardappel en cavolo nero

  • Tijd:  min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.

Cavolo nero is het broertje van boerenkool en kan op dezelfde wijze klaargemaakt worden. Je ziet het steeds meer bij groenteboeren en supermarkten in de koeling liggen. Zelf vind ik de kool het lekkerst als hij kort gewokt of gestoofd is en dan op smaak gebracht met iets hartigs als sojasaus, miso, vissaus of ketjap. Kun je geen cavolo nero vinden? Neem dan boerenkool.

Kip tandoori met zoete aardappel en cavolo nero
  • Tijd: 40 min
  • Bereiden: min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.
Kip tandoori met zoete aardappel en cavolo nero

Ingrediënten

Kip tandoori met zoete aardappel en cavolo nero

  • 500 gram kipdijenfilet
  • 600 gram zoete aardappelen
  • 2 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • bosje verse koriander
  • 5 eetlepels olijfolie
  • sap van 2 citroenen
  • 3 eetlepels massala kruiden
  • 2 theelepels zoete paprikapoeder
  • 300 ml yoghurt
  • 240 gram quinoa
  • 400 gram cavolo nero
  • 3 eetlepels sojasaus
  • Herbamare® Original kruidenzout

En natuurlijk met:

Hoe maak je deze kip tandoori?

1. Verwarm de oven voor op 220°C.

2. Snijd de kipdijenfilet en de zoete aardappel in even grote blokjes.

3. Snijd de uien in ringen.

4. Pel en snipper de teentjes knoflook.

5. Snipper het bosje koriander.

6. Meng 3 eetlepels olie met ¾ van het citroensap, de massala kruiden, paprikapoeder en yoghurt en breng het op smaak met Herbamare Original.

7. Roer de kip, zoete aardappel, knoflook en ui door de massala marinade en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.

8. Zet de bakplaat 30 minuten in de voorverwarmde oven en roer het halverwege een keer om.

9. Kook de quinoa volgens de instructies op het pak.

10. Was ondertussen de cavolo nero en snijd het grof.

11. Verhit 2 eetlepels olie in een diepe pan en laat de cavolo nero snel slinken.

12. Doe de rest van het citroensap en de sojasaus erbij en breng het op smaak met Herbamare Original.

13. Serveer de kip met de quinoa en cavolo nero in grote kommen en strooi er flink wat koriander over.

Hou je niet van verse koriander? Serveer het gerecht dan met wat fijngesneden munt.
Lunchtip: maak de helft zoveel en laat het na het eten afkoelen. Meng er 2 eetlepels mayonaise door en je hebt een heerlijke vulling voor een koude wrap.

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

Kip tandoori met zoete aardappel en cavolo nero

Dit recept is van Hetty. Hetty houdt zich als gezondheidsdeskundige al 15 jaar intensief bezig met gezondheid, gezonde voeding en lifestyle.

waarderingen

Schrijf een recensie

10

Bezoeker K. | 29 mei 2018

Algehele tevredenheid

8

Bezoeker T. | 15 mei 2018

Algehele tevredenheid

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Het mooiste stukje natuur ben je zelf

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >