background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Knolselderij schnitzel met aardappelovenschotel

  • Tijd:  min
    Bereiden:  min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.

De knolselderij is de hoofdrolspeler in dit gerecht, toch wel een ondergeschoven kindje in de keuken. En dat is best jammer, want je kunt zoveel met de knolselderij! Hij is rijk aan vitamine C, K en fosfor en heerlijk in soepen, salades, stoofgerechten en ovengerechten. En nu hier als vegetarische schnitzel. Proberen hoor!

Knolselderij schnitzel met aardappelovenschotel
  • Tijd: oven - 40 min
  • Bereiden: 15 min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.
Knolselderij schnitzel met aardappelovenschotel

Ingrediënten

Knolselderij schnitzel met aardappelovenschotel

  • 1 kg aardappelen in schijfjes
  • 500 ml melk
  • 4 eieren
  • 1 kleine knolselderij
  • 4 dikke plakken kaas
  • 1 krop romainsla
  • ½ rode ui
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 1 potje linzen (±400 gram)
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 kerstomaatjes
  • Herbamare® Original kruidenzout

En natuurlijk met:

Hoe maak je knolselderij schnitzel met aardappelovenschotel?

1. Verwarm de oven voor op 220°C en doe de aardappelen in een ovenschaal.

2. Meng de melk met de eieren, 1 eetlepel Herbamare® Original kruidenzout en giet het bij de aardappelen.

3. Zet de ovenschotel in de oven en laat de aardappelen in ongeveer 40 minuten gaar en bruin worden.

4. Schil de knolselderij en snijd deze in 8 dunne plakken.

5. Leg een plak kaas op 1 plak knolselderij en leg er nog een plak selderij op. Maak ze vast met een prikkertje.

6. Leg de knolselderij schnitzels op een ingevette ovenplaat en smeer de bovenkant van de schnitzels ook in met olie. Zet de ovenplaat de laatste 15 minuten bij de aardappelen in de oven.

7. Was ondertussen de sla, scheur deze in stukken en leg het op een saladeschaal.

8. Hak de rode ui fijn en meng dit met de kappertjes, afgespoelde linzen, mayonaise, olie en kerstomaatjes. Schep dit mengsel op de sla.

9. Serveer de aardappelen met de schnitzels en wat van de salade.

Strooi er wat fijngesneden basilicum over voor een kruidige smaak!

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

Knolselderij schnitzel met aardappelovenschotel

Dit recept is van Hetty. Hetty houdt zich als gezondheidsdeskundige al 15 jaar intensief bezig met gezondheid, gezonde voeding en lifestyle.

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Het mooiste stukje natuur ben je zelf

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >