background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Peer- en gemberchutney

  • Tijd:  min
    Bereiden:  min
  • Makkelijk
  • 4 p.

Een heerlijk pittige en fruitige mix. Voeg deze heerlijke chutney toe aan je favoriete broodje, een salade of met crackers en kaas.

Peer- en gemberchutney
  • Tijd: 10 min
  • Bereiden: 30 min
  • Makkelijk
  • 4 p.
Peer- en gemberchutney

Ingrediënten

Peer- en gemberchutney

  • 500 gram stevige peren, in kleine stukjes gesneden
  • ½ rode paprika, gesneden 
  • ½ groene paprika, gesneden 
  • 1 stuk gember, ter grootte van je duim, fijngesneden
  • 1 ui, gesneden
  • 1 eetlepel gehakte koriander
  • 250 ml ciderazijn
  • 1½ eetlepel bruine suiker
  • 1½ eetlepel witte suiker
  • gemalen zwarte peper, om te kruiden
  • Herbamare® Original kruidenzout

En natuurlijk met:

Hoe maak je peer- en gemberchutney?

1. Bak de paprika's, gember, ui, koriander, azijn en suiker in een pan op hoog vuur tot ze zacht zijn.

2. Zet het vuur lager en roer voorzichtig tot het mengsel dikker wordt.

3. Roer de peren erdoor en kook zachtjes. De peren mogen niet papperig worden.

4. Kruid met zwarte peper en Herbamare® kruidenzout.

  De chutney kan enkele maanden in luchtdichte potten in een koele omgeving worden opgeslagen.

 Bron van gezondheid

  • rijk aan antioxidanten
  • uitstekende bron van dieetvezels
  • vol gezonde vitaminen (C, B6 en K)
Peer- en gemberchutney

Irene is een gepassioneerde, talentvolle kok en banketbakker die bekend staat om haar heerlijke taarten, hartige soepen en gezonde, voedzame recepten.

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Het mooiste stukje natuur ben je zelf

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >