background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Mexicaanse maissoep

  • Tijd:  min
  • Soep
  • 4 p.

Ben je ook zo gek op de Mexicaanse keuken? Dan moet je deze gemakkelijke maissoep eens klaarmaken. Met 20 minuten heb je een heerlijk gerecht op tafel. Breng op smaak met een zelfgemaakte Mexicaanse kruidenmix.

  • Tijd: 20 min
  • Bereiden: min
  • Soep
  • 4 p.
Mexicaanse maissoep

Ingrediënten

Mexicaanse maissoep

  • 700 gram mais (blik)
  • 300 gram wortelen
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie

Kruidenmix

  • 1 theelepel HerbamareĀ® Spicy
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Ā½ theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel gemalen koriander

Hoe maak je deze Mexicaanse maissoep?

1. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd deze fijn. Snipper de ui en snijd de wortel in plakjes. Laat de mais uitlekken.

2. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de mais, wortel, rode peper en kruidenmix toe en bak dit kort.

3. Voeg nu de groentebouillon toe en laat de soep 10 minuten koken.

4. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer. Serveer de soep eventueel met verse koriander.

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

Mexicaanse maissoep

 

Elke week een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Wil je ook wekelijks op donderdag de heerlijkste gezonde recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale "eet je gezond nieuwsbrief"!

Schrijf je in!

Ontvang elke week gratis lekkere en gezonde recepten in je mail

tip

Ontvang wekelijks gratis gezonde recepten

Inschrijven >>