background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Kapsalon met zoete aardappelfriet

  • Tijd:  min
    Bereiden:  min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.

Ben je ook zo gek op een kapsalon, maar heb je je voorgenomen om minder vlees te eten? Dan moet je deze kapsalon met zoete aardappelfriet en tzatziki eens proberen. Naast dat er geen vlees in zit is het ook nog eens een gezonde variant. Dat wordt extra smikkelen!

  • Tijd: 45 min
  • Bereiden: 35 min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.
Kapsalon met zoete aardappelfriet

Ingrediënten

Kapsalon met zoete aardappelfriet

  • 800 gram zoete aardappel
  • 300 gram ijsbergsla
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 1½ komkommer
  • 150 gram geraspte kaas (vegan)
  • 350 gram vegetarische shoarma
  • 5 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 knoflookteentje
  • 3 eetlepels olijfolie

Mexicaanse kruidenmix

  • 1 theelepel Herbamare® Spicy
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel gemalen koriander

Hoe maak je een kapsalon met zoete aardappelfriet?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Was de zoete aardappelen en snijd deze in frietjes. Je kan de aardappelen schillen maar dit is niet perse nodig.

3. Meng de zoete aardappelfrietjes in een kom met 2 eetlepels olijfolie en Herbamare spicy naar smaak.

4.Verdeel de zoete aardappelfrietjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer 35-40 minuten goudbruin in de oven. Schep de zoete aardappelfrietjes halverwege een keer om zodat alle kanten knapperig worden.

5.Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de vegetarische shoarma samen met de Mexicaanse kruidenmix, totdat de shoarma goudbruin is.

6. Verdeel de shoarma, de laatste vijf minuten van de baktijd van de zoete aardappelfrietjes, over de zoete aardappel en bestrooi deze met de geraspte kaas (vegan). Zet deze vervolgens nog ongeveer vijf minuten terug in de oven of totdat de kaas gesmolten is.

7. Snijd 1 komkommer in stukjes en de cherrytomaatjes in partjes.

8.Voor het tzatzikisausje rasp je een halve komkommer. Laat de rasp even uitlekken in een zeef. Meng vervolgens de komkommer met de Griekse yoghurt, het citroensap en een fijngesneden knoflookteentje. Voeg naar smaak peper toe. Wanneer het sausje nog iets te dik is, voeg dan nog wat extra yoghurt toe.

9. Verdeel de zoete aardappelfrietjes en shoarma over de borden. Verdeel vervolgens de ijsbergsla, de komkommer en cherrytomaatjes over de borden.

10. Serveer de vega kapsolan met het tzatzikisausje.

Eet smakelijk!

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Het mooiste stukje natuur ben je zelf

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >