Deze Japanse koolsalade zit boordevol groenten en past perfect bij de stamppot met knolselderij en zeekraal. De salade is ideaal om te serveren als bijgerecht voor als je een grote groep eters krijgt.
1. Snijd de spitskool en rode kool fijn en doe deze samen in een kom.
2. Rasp de wortels en meng deze door de kool.
3. Meng tamari, citroensap, sesamolie, olijfolie, honing, geraspte gember en appelciderazijn in een kommetje. Roer deze dressing met twee eetlepels goed door de groenten heen en laat minimaal een uur staan, zodat de dressing goed in de groenten trekt.
4. Verwarm een koekenpan op laag vuur en zorg dat deze goed heet wordt. Knip ondertussen de norivellen in stukjes en leg deze in de koekenpan. Fruit de stukjes norivel aan met een beetje olijfolie en hussel 2 minuten door elkaar tot een knapperig geheel..
5. Rooster de sesamzaadjes licht in een koekenpan.
6. Verdeel de salade over de borden en garneer met de nori vellen en sesamzaadjes.
Ik hoop dat je dit recept gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #natuurlijkgezond en #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Dit recept is van Lili Genee. Lili Genee, getrouwd met Wilfred, is bekend van de boeken Vullen of voeden en Wedden dat het lekker is! Ze zet zich samen met haar man en het team van Vullen of Voeden in om sportkantines en scholen bewuste keuzes te laten maken.
Wil je ook wekelijks op donderdag de heerlijkste gezonde recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale nieuwsbrief!
17.03.2019
“De smaak van de kool salade is echt niet lekker! Mijn man vond dit ook niet lekker. Dus niet voor herhaling vatbaar. De gember en de nori vellen zijn geen succes door het gerecht.”
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Bestel Herbamare online!Wil je ook wekelijks op donderdag de heerlijkste gezonde recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale "eet je gezond nieuwsbrief"!
Schrijf je in!